Nehéz feladat vár a salgótarjáni kosarasokra a hazai premieren (videó)

Dániel Péter megfiatalított alakulata, az SKSE a balsikerű idénynyitót követően az NB I/B-s pontvadászat második fordulójában az immár évek óta állandó, magas színvonalat képviselő BKG-Príma Akadémia együttesét fogadja. A Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban pénteken 17 órakor kezdődő összecsapás felvezetésében a vezetőedző a klub honlapjának nyilatkozott.

Nool.hu

– Új amerikai játékosuk, Antrell Charlton kénytelen volt kihagyni az idénynyitót, viszont a második fordulóban már várhatóan ő is debütálhat. Szűk egy heti közös munka után milyen benyomást szerzett róla, milyen formában érkezett Salgótarjánba?

A salgótarjáni kosárlabda szentélye megújult
A salgótarjáni kosárlabda szentélye látványosan megújult a nyáron
Fotó: SzP / Forrás: Nool.hu

– Nem állt rendelkezésünkre elég idő ahhoz, hogy az adminisztratív dolgokkal elkészüljünk, ezért Antrell Charlton csak civilben volt velünk Debrecenben. Pénteken viszont már ő is szerelést húz magára. Abszolút jó fizikai állapotban érkezett, már az első naptól kezdve érdemben részt tudott venni az edzéseinken. Szerencsére egy nagyon intelligens kosárlabdázót sikerült szerződtetnünk, aki nagyon gyorsan felfogta és megértette, hogy mit, miért és hogyan csinálunk.

– Első hazai összecsapásukon nem vár könnyű feladat a csapatra, hiszen azt a BKG Príma Akadémiát látják vendégül, amely ellen „emberemlékezet óta” nem termett babér. 
– Nem csak mi, hanem az egész mezőny évek óta pontosan tudja, hogy mit várhat a BKG-tól, valahogy mégis mindig borsot törnek az ellenfelek orra alá. A keretük szinte egyben maradt, sőt az első forduló után úgy látom, hogy idén jobb minőséget képvisel a légiósuk, mint tavaly. Mindenképp arra az energiára és arra a fókuszra lesz szükség, amikkel a cívisvárosban is operáltunk a páratlan negyedekben. Bízom benne, hogy a szokatlan időpont ellenére sokan kijönnek a mérkőzésre és támogatnak minket a nézőtérről és hangulatban ott tudjuk folytatni, ahol tavaly abbahagytuk.  Egy nagyon fiatal társaságot sikerült összerakni erre a szezonra, hiszen játékosaink közül mindössze ketten születtek az előző évezredben, e mellett többi helyi nevelés is aktívan elkezdte bontogatni a szárnyait az elmúlt hetekben, hónapokban. Azt gondolom, ez az egyveleg mindenképp megérdemli a helyi sportszeretők támogatását, buzdítását.

A vezetőedző a Nool.hu-nak is elmondta, mit vár az első hazai mérkőzéstől:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában