Nool.hu videó

2024.08.12. 18:45

Piac: a Palóc Placc célja a helyi gazdaságok élénkítése (videó)

Immár tizedik alkalommal rendezték meg a Palóc Placc piacot a balassagyarmati Palóc ligetben vasárnap. A rendezvény nemcsak a vásárlók számára nyújt egyedülálló lehetőséget, hanem a piac fontos szerepet tölt be a helyi gazdaságok élénkítésében is.

Lukács Zsófia

A Palóc Placc piac, helyi értékek vására minden hónap második vasárnapján várja a látogatókat. A hétévégén immár tizedik alkalommal nyitotta meg kapuit, és most is friss, minőségi házias termékek közül, megszokott és új árusoktól, egyedi, kézműves alkotásokból válogathattak az érdeklődők. Többek között savanyúságokkal, sajtokkal, mézzel, házi süteményekkel, textiltárgyakkal, tökmag termékekkel, ékszerekkel, zöldség és gyümölcs kínálattal, valamint friss ebéddel is készültek a szervezők.

A helyi értékek piaca minden hónap második vasárnapján várja a látogatókat
A helyi értékek piaca minden hónap második vasárnapján várja a látogatókat
Fotó: Lukács Zsófia / Forrás: Nool.hu

A balassagyarmati piac a helyi gazdaság élénkítését is elősegíti

– A termelői piaccal támogatjuk a helyi gazdaságokat és létfontosságú hozzáférést biztosítunk közösségeink számára a friss, egészséges élelmiszerekhez. A termelői piacon történő vásárlással elősegíthetjük a helyi gazdaságok élénkítését, a termőföldek és a vidéki megélhetés megőrzését, a friss élelmiszerekhez való hozzáférés növelését és az egészséges közösségek támogatását. Ennek a fontosságára hívtuk fel a figyelmet az augusztusi piacunkkal is – fogalmazott Deák Andrea, a Palóc Placc szervezője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!