Gyorshajtók

5 órája

Kiakad a trafi! – szédítő sebességre kapcsoltak a sofőrök a 21-es főúton

A nógrádi rendőrök minap két gyorshajtót is bemértek a 21-es főúton. A sofőrök a sebességhatárt túllépve veszélyeztették saját maguk és mások életét.

Nool.hu

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály egyenruhásainak baleset-megelőzési célú forgalom-ellenőrzése folyamatos a közutakon. Azokra vadásztak, akik fittyet hánytak a sebességhatárokra.

sebesség
Mit sem törődtek a sofőrök a sebességhatárral
Forrás: Police.hu

Jócskán túllépték a sebességhatárt

– Munkatársaink a napokban két gépjárművet is bemértek, amint a sofőrök a 21-es főúton – a megengedett sebességet jelentősen túllépve – veszélyeztették saját maguk és mások életét. Amennyiben a járművezetők nem szédültek meg a 200 km/h fölötti tempótól, akkor az érkező büntetés láttán bizonyára érezni fognak némi rosszullétet – mondta Verebélyiné Illés Beáta, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság megbízott sajtóreferense.

Hozzátette: a főúton a megengedett 110 km/h helyett 205 km/h sebességgel repesztő sofőr 210 ezer, míg a megengedett 90 helyett 213 km/h tempóval száguldó vezető 468 ezer forint bírságra és 6, valamint 8 közúti közlekedési előéleti pontra számíthat.

A sajtóreferens hangsúlyozta, hogy a közlekedési balesetek egyik legfőbb oka továbbra is a sebesség helytelen megválasztása.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában