Hajápolás

2 órája

Rozmaring – a csodaszer a hajad számára

Háromszor gyorsabban nő a hajad, ha beveted ezt a trükköt. Több oka is lehet annak, ha nagyon lassan nő a hajad, de gyakran a tápanyaghiányra vezethető vissza. A rozmaring azonban segít, hogy nemcsak hosszabbak, de sokkal egészségesebbek is legyenek a hajszálaid.

Bizony, ez a fűszernövény nemcsak a konyhában hasznos: gyógyító hatóanyagai csodát tesznek a hajhagymákkal. Kutatások során is bebizonyosodott, hogy a rozmaringolaj hatóanyagai segítik a hajnövekedést, és hajhullás ellen is hatásos. A rozmaringban ugyanis gyulladáscsökkentő anyagok és antioxidánsok találhatók, melyek segítenek regenerálni a sérült idegeket és szöveteket. -számolt be róla az Ripost

A rozmaring nem csupán a konyhában  kiváló, a hajadnak is jót tesz
A rozmaring nem csupán a konyhában  kiváló, a hajadnak is jót tesz
Fotó: Getty Images

Hogyan használd?

A kész rozmaringvizet keverheted gyógysamponba, vagy az öblítővízhez, mindkét módon hatásos lesz. Ha a fejbőrödet szeretnéd vele kezelni, pipettával célzottan vidd fel a hajtövekre. A rozmaring nemcsak a haj növekedését serkenti, de ha rendszeresen használod, búcsút inthetsz a korpásodásnak és a töredezett hajvégeknek is. A hajad pedig nemcsak hosszabb, dúsabb is lesz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában