Kirándulás ősszel

3 órája

Túra a Medves vidékén – ősszel a legszebb

Nógrád megye nincs híján csodálatos tájakban. Igencsak hosszú lenne a sor, ha minden természeti kincset és látnivalót egy csokorba szeretnénk gyűjteni. Ma egy túra vagy kirándálusi tippet hoztunk a Medves-fennsík tájáról.

A Medves-fennsík Nógrád megyében az egyik legcsodálatosabb kirándulóhely, különösen ősszel, amikor a táj aranyszínekben pompázik. A terület számos érdekes túracélpontot kínál, így például a történelmi Somoskő várát, amely lenyűgöző kilátást biztosít a környező hegyekre. Nem olyan messze innen található Salgó vára, amely szintén a térség ékköve. Azoknak, akik szeretik a misztikus helyeket a Boszorkány-kő felfedezése kihagyhatatlan élmény. A Medves-fennsík különlegesen pompás látvány a sárguló levelű erdőkkel, de a természet szerelmeseinek minden évszakban örömet tud okozni. A könnyebb túrautak miatt családoknak is ajánlott úti cél

túrázás, teljesítménytúra
Túra a Medves vidékén – ősszel a legszebb
Forrás: Shutterstock

Mire készüljünk egy túra előtt

Érdemes egy-két apróságra figyelni mielőtt nekivágunk a kirándulásnak. A rétegesen öltözködés igencsak fontos a hűvösebb időben, de egy vízálló cipő beszerzése sem utolsó szempont. A hátizsákba készíthetünk némi elemózsiát vagy egy flakon vizet is. Ha családdal vágunk neki az útnak a kutyákat is vihetjük magunkkal a túrára, természetesen ügyelve a pórázra is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában