Sakk

3 órája

Salgótarjáni sakkozót is díjaztak

Tóth Sebestyén bekerült az országos kihívás díjazottjai közé.

Nool.hu

A Magyar Sakkszövetség és az Online Sakksuli nyár elején meghirdetett Sakkolimpiai Kihívásában közel hatszáz tanuló versenyzett egymással. A kihívás szerint a learningchess.net oldalon kellett minél több feladványt sikeresen megoldani. A legjobbak a Magyarországon megrendezett Sakkolimpián látogathatták meg a világ élmezőnyét. 

Lengyel István és Tóth Sebestyén
Lengyel István és Tóth Sebestyén
Forrás: tarjansakk.hu

A Salgótarjáni Tehetséggondozó és Sport Egyesület honlapján közzétett beszámoló szerint a tehetséges sakkozóik közül Tóth Sebestyén vette a legkomolyabban a kihívást. A nyár folyamán mintegy 750 feladvánnyal küldött be, ennek eredményeképpen az 52. helyen végzett, amivel bekerült a díjazottak közé.

A vezetett látogatásra szeptember közepén került sor, amin így Sebestyén is részt vehetett. Az eseményre elkísérte edzője, Lengyel István is.

„Sebestyénnek gratulálunk a nyári szorgalmas feladványfejtéshez, ami az elismerésen túl valószínűleg nagyon hasznos volt sakktudása gyarapításában is” – olvasható a beszámolóban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában