Állatvédelem

2 órája

Állati jól szórakoztak a pásztói óvodások!

Különféle izgalmas, állatokhoz kapcsolódó programokat szerveztek a gyerekek számára a közelmúltban a Pásztó Városi Óvoda és Bölcsőde Hétpettyes Tagóvodájában. Az állatvédelmi témahét alkalmából kiránduláson, kutyás bemutatón, kisállat-kiállításon és egyéb érdekes rendezvényeken vehettek részt az apróságok.

Sipos Nina Vivien

Állatoknak gyűjtöttek adományt az óvodások

Forrás: Beküldött

Állatvédő óvodaként idén is regisztrált, illetve aktívan részt vett az állatvédelmi témahéten a Pásztó Városi Óvoda és Bölcsőde Hétpettyes Tagóvodája, amelyet az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság szervezett. A cél az volt, hogy a különböző izgalmas programokon keresztül formálják a gyerekek szemléletét és kialakítsanak bennük egy belső motivációt az állatvédelem iránt.

állatok
Állatkertbe is ellátogattak a pásztói apróságok
Forrás: Beküldött

Adománygyűjtést tartottak az állatokért

A mai kor gyermekei formálják a közös jövőnket, ezért is szeretnénk – kapcsolódva a programhoz – elsőként az ő tudásukat kiszélesíteni, empatikus képességeiket magasabb szintre emelni, és ezáltal etikus állattartásra, állatvédelemre ösztönözni őket

 – nyilatkozott portálunknak Patriskov-Lőrincz Laura, a pásztói tagóvoda igazgatója. – Szívünkön viseljük a gazdátlan állatok sorsát, így programunkat az idei évben is adománygyűjtéssel kezdtük, melynek keretében a Mancs a Szívben Állatvédő Egyesületnek gyűjtöttünk élelmet.

A nagylelkű kezdeményezésnek köszönhetően az állatvédő szervezet összesen 81 kilogramm kutya- és macskatápot, konzervet és egyéb állatoknak való élelmet kapott a napokban, így segítve a kis kedvencek ellátását.

Kutyás bemutató és kiállítás színesítette a témahetet

A gazdag állatvédelmi programsorozatnak a tagóvoda mind a négy csoportja részese volt. Elsőként a Pillangó csoport látogatott el a Bokri Farmra, majd a nagyok, a Csiga csoportosok részt vettek a mátrafüredi Erdészeti Nyílt Napon, ahol az erdész munkájával, az erdő élővilágával ismerkedhettek meg. 

Ezt követően a Help Mentőkutyás Egyesület tartott bemutatót a gyerekeknek Bernát Zsolt vezetésével, amelyen a felelős állattartás fontosságáról és az egyesület munkájáról beszéltek, emellett pedig arról is, hogy mi a helyes viselkedés kutyatámadáskor. Az eseményt Rózsás Viki zenés műsora követte, állatos gyermekdalokkal.

– Többéves hagyományunkat ápolva az idén is megszerveztük óvodánk folyosóján az élő állat kiállításunkat, melyre a gyermekek elhozhatták kis kedvencüket, így mindenki közvetlenül szerezhetett tapasztalatokat a hobbiállatokról – közölte Patriskov-Lőrincz Laura.

Múzeumban és állatkertben is ismerkedtek az állatokkal

A pásztói óvoda Mókus csoportja két múzeumpedagógiai foglalkozáson is részt vehetett a közelmúltban, elsőként a Pásztói Múzeumban bővítették tudásukat a fiatalok az állatokról, majd a hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-Medencei Magyar Vadászati Múzeumban jártak, ahol az év emlőséről, a vadmacskáról szereztek fontos ismereteket. 

A Pillangó csoport a Gyöngyösi Állatkertbe kirándult, ahol személyesen találkozhattak az állatkerti állatokkal, valamint látványos tigrisetetést is láthattak.

– Végül programunkat Benke-Bercsényi Kinga természetjáró és természetvideós előadása zárta, foglalta össze a vadvilágról, a természetjárás során szerzett élményeit osztotta meg a gyermekekkel, előadását a saját természetvideóival színesítette – számolt be a tagóvoda igazgatója.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában