Kosárlabda

2024.08.14. 11:01

SKSE – Már a szezon kezdetekor lesz légiósa a salgótarjáni kosárlabdacsapatnak

Távozók és érkezők is vannak a felkészülést a héten megkezdő SKSE-nél.

Nool.hu

A klub honlapján közzétett beszélgetés során Dániel Péter vezetőedző arra is kitért, hogy az előző évi keretből kik erősítik továbbra is csapatot az NB I/B Piros-csoportjára készülő gárdában.

SKSE: több alapember is hosszabbított
SKSE: több alapember is hosszabbított
Fotó: Sz. P. / Forrás: Nool.hu

– A felnőtt játékosok közül Hargitai Krisztián és Karanfilovszki Valentino is viszonylag hamar aláírt hozzánk, egyértelmű döntés volt ez a klub és a játékosok részéről is. Velük kapcsolatban érdekességként megjegyezem, hogy Krisz a negyedik, Tino pedig már az ötödik szezonjára készül, mint SKSE játékos. Szintén nálunk folytatja pályafutását Ormai Boti és Kalassai Martin is. Mindketten bizonyították nehéz pillanatokban is, hogy lehet rájuk számítani, az ő megtartásuk is prioritás volt. Helyi fiataljaink közül a Cserényi-ikrek is maradnak és bízom benne, hogy szintet tudnak lépni az előttünk álló szezonban. Mindketten mutattak már bíztató jeleket felnőtt körülmények között, a feladat, hogy ezek a jelek komoly momentumokká alakuljanak. Természetesen Balázs Marci is a felnőtt csapatot fogja erősíteni. Tavaly már ő is lehetőséghez jutott, szeretném, ha ez a tendencia folytatódna nála is. Idén Holló Levente és Fekete Bálint is a felnőtt csapattal kezdi meg a felkészülést. A nyáron a helyi fiatalok mellett többen is leköltöztek a városba, hogy együtt tudjunk készülni az új évadra – foglalta össze a vezetőedző, aki ezt követően azokat is felsorolta, hogy kik és milyen okból intettek búcsút Salgótarjánnak.

– A távozók listáján Lajsz Gergely, Váits Olivér, Vas-Teplán Miki, Monye Martin, Monye Jonatán, Köcse Bálint és William Douglas található. A miértekről nem tudok egyértelműen beszélni, de azt gondolom, hogy egyik játékos sem távozott haraggal és mindannyian pozitívan tekintenek majd vissza karrierjük ezen szakaszára. Willt szerettük volna megtartani, de nem fogadta el az ajánlatunkat. Legutóbbi információim szerint a kínai I. osztályban fog játszani, ami elég komoly nívóval bír és „szakmai előmenetele”, azt gondolom, valamelyest a mi klubunk hírnevét is öregbíti – nyilatkozta Dániel Péter.

SKSE: amerikai játékos érkezett, de lesz egy Jolly Joker is

A maradók és a távozók után az érkezők listája következett, a vezetőedző pár mondatban bemutatta az együttes újonnan igazolt játékosait is.

– A legnagyobb változás talán az lesz, hogy idén már a szezon elejétől lesz egy légiósunk. Az amerikai Tyler Stewarttal egyeztünk meg a nyár folyamán, aki egyetemi évei alatt két divízió I-es csapatban is megfordult. Végzős évét követően Izlandon kosárlabdázott, majd Ausztriába szerződött, ahol viszont egy sérülés megrövidítette a szezonját. Tyler egy 203 centis játékos, aki dobóhátvédtől-erőcsatárig minden pozícióban otthonosan érzi magát. Tud labdát kezelni és jól mozog labda nélkül is, védekezésben pedig jól használja méreteit és hosszú végtagjait. Rékasi Bojta Egerből teszi át a székhelyét hozzánk. Bojta center és amolyan igazi dupla-dupla gép, aki rengeteg energiával játszik és mindkét palánk alatt nagyon hatékonyan pattanózik. Passzjátéka is erőssége a posztjához képest. A hátvédsort fogja erősíteni Simó Bence, aki nagyon domináns volt utánpótlás évei alatt Zalaegerszegen, folyamatosan a korosztályos bajnokságok legeredményesebb játékosai közé tartozott. Az utóbbi években kevés játéklehetőséget kapott az A-csoportos felnőttegyüttesben, ezért is döntött a váltás mellett. Gyors, agresszív, kreatív periméterjátékos, akinek fő feladat lesz a védelmek megbontása és az ellenfél labdásainak a limitálása. Varga Gergő szombathelyi nevelés, a felnőttek között pedig az előző idényben mutatkozott be, Veszprémben. Az ő fő profilja a kinti dobások értékesítése, a tavalyi szezonban volt olyan mérkőzés, ahol nyolc bedobott triplát jegyzett. Az ugyancsak Veszprémből érkező Todor Prodanovic egy szerb származású, de kosármagyar játékos, aki beleillik a „fiatalszabályba” is. Ő egy 201 centis mezőny, aki igazi Jolly Joker lehet az idei keretben. A jó méretek kellő mozgékonysággal párosulnak nála, szeretném, ha ezt elől-hátul kamatoztatni tudná a rendszerünkben – sorolta fel Dániel Péter. Hozzátette: görcsösen nem keresnek játékost, azonban folyamatosan monitorozzák a piacot és nyitva tartják a szemüket.

A vezetőedző korábban azt is elmondta, milyen felkészülési meccsek várnak a csapatra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában