Letartóztatás

2 órája

Kifosztás: félrerántotta a kormányt, majd elszelelt a sofőr pénzével

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványára a bíróság letartóztatott egy 28 éves férfit, aki kifosztotta az őt autóval szállító ismerősét. Kifosztás miatt kell felelnie.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság egy 28 éves jobbágyi férfi ellen közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény és kifosztás miatt indított eljárást – írja portálunknak megküldött közleményében a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

Kifosztás lett a kocsikázás vége, egy hangszóró is bánta

A büntetett előéletű gyanúsított  2024. szeptember 4-én Bátonyterenyén megkérte 21 éves ismerősét, hogy vigye el autójával a vasútállomásra. A sértett a hosszas unszolásra beleegyezett, hogy az utca végéig elviszi a stoppost, aki út közben meglátott egy húszezrest az utastérben és azt elkérte. A sértett nem akarta odaadni, elmondta, hogy fogorvoshoz megy, arra kell a pénz, ekkor a gyanúsított hirtelen jobbra rántotta a kormányt, ezért a jármű egy betonhídnak ütközött és durrdefektet kapott. A megrémült sofőr kiszállt, hogy megnézze az autó sérüléseit, az utasa pedig elsétált a pénzzel, valamint az autóban talált bluetooth hangszóróval.

A Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészségi indítvánnyal egyetértve – a bűnismétlés megakadályozása érdekében – elrendelte a gyanúsított letartóztatását. 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában