Bulvár-celeb

2 órája

Hamarosan egészen elnyelheti a Duna Varga Viktor házát

Az énekes házának alsó szintjét már elöntötte a dunai árvíz, de ő nem esik kétségbe.

MW

Az énekes nem ijed meg semmitől

Forrás: MW bulvár

Fotó: Bánkúti Sándor

Varga Viktor a Ripost kérdésére elmondta, az otthona alsó szintje már víz alatt van, és annyira ki van centizve a vízállás, hogy a felső szintre is betörhet majd a víz.

Az énekes árvízveszélyes területen épült házát már volt, hogy elöntötte a víz, ezért nem idegeskedett a mostani események miatt. Folyamatosan tájékozódik a vízállásról, jelenleg szombatra ígérik a tetőzést azon a szakaszon, ahol ő lakik.

„Körülbelül egy métert jósolnak még, ami azért necces, mert pont ekkora vízmagasságot bírnék még. Ha annál följebb jön a víz, akkor a felső szintet is elönti, és itt van az összes cuccom, följebb már nincs hova mennem. Nagyon ki van centizve.”

Varga Viktor
Fotó: Nagy Zoltán / Forrás: MW bulvár

Viktor a lap kérdésére elárulta, hogy azon a területen nagyon jó közösség él, és az ott élők pontosan tudják, hogy mi a teendő ilyenkor.

„Itt nem tanácsol senki semmit. Éld túl, várd meg, hogy vége legyen, aztán rakj rendet! Egyébként most pont úgy érzem magam, mint amikor egyszer a Titicaca-tónál jártam, és két hetet az ottani indiánokkal laktam. Ők nádból építenek mindent, nádszigetet, nádházat, és nádhajóval közlekednek a szigetek körül. Ott sem volt semmi, csak komposzt WC meg egy gyertya és kész. Pont ugyanilyen hangulat van most itthon is.”

Úgy fogom fel az egészet, mint egy amazonasi nomád nyaralást. Hallgatom itthon a víz bugyogását, mert tele van minden járatokkal, és ahogy megtelik, olyan a hangja, mint a gejzíreknek. Nagyon különös világ ez. Teljesen nyugodt vagyok, jó idegrendszerem van hozzá.

Majdnem házon kívül rekedt

Az énekes szerdán elment otthonról, és mire visszaérkezett, már behajtási engedély kellett a területre. Végül sikerült hazajutnia, de 0-24 óráig tartó ellenőrzést kaptak, hogy tényleg csak az mehessen be, aki ott lakik.

„Nem kell vigyázni ránk, mert nem véletlenül élünk itt. Nekem ez az első három árvizem ebben az évben, de a többiek 50 éve itt laknak, és soha nem volt semmi gond. Mindenki jár dolgozni, árvíz idején is, nem randalírozunk itt, hanem élni akarunk, ugyanúgy, ahogy eddig.”

„Nem érzem azt, hogy már most szükség lenne evakuálásra, mert a fölső szintjén mindenki tud még lakni. Az áramot lekapcsolták, ezt tudtuk, hogy így lesz, de ezt vállaltuk. Vettem most egy halom gyertyát, nagyon jó fénye van. A meleg víz már az elején elveszett, le kellett szerelni a bojlert, mert az is lent volt. Most azt mondanám, hogy félkomfortos a ház.”

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!