Nool.hu videó

2024.05.21. 11:26

Nótaversenyen bizonyították tehetségüket a nógrádi nyugdíjasok (videó)

A Szendrődi György elnökletével működő Nyugdíjasok Nógrád Vármegyei Szövetsége a Pántya Anita vezette Sréter Ferenc Népfőiskolai Egyesülettel szorosan együttműködve rendez hosszú évek óta az idősek – jelesül a nótakedvelők és a könnyűzene barátai – körében felmenő rendszerű vetélkedősorozatot. Így történt ez az idén is.

Csongrády Béla

Áprilisban ugyanis nógrádiak álltak a pódiumra, a napokban pedig mindkét művészeti területen regionális – Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád vármegyékre kiterjedt – megmérettetés színhelye volt a József Attila Művelődési Központ klubterme. A két ágazatot húsz versenyző képviselte, s a tét nem volt kisebb, mint az országos versenyre való eljutás. 

Nótaversenyen bizonyítottak a nógrádiak
Jól ismert énekeket adtak elő a nótaversenyen
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu

Ebben a fontos kérdésben háromtagú zsűri hirdetett eredményt. A bírálóbizottságban Nógrádot Póczosné Hvacsek Erzsébet, az Egészséges Életért Klub vezetője képviselte. Döntésük értelmében valamennyi fellépő emléklapot kapott, a nóta- és a népdalénekesek közül a Kazár községi Sándor Gyuláné – a Megüzentem a kazári bírónak című dallal – illetve ugyanő Hangonyi Szilveszternével párban – a Tarján felől népdallal jutott tovább szűkebb hazánk képviseletében a június 20-i győri országos fesztiválra. 

Jól ismert muzsikák is felcsendültek a nótaversenyen

A könnyűzenei területen neves operettek – egyebek közt a Lili bárónő, a Cirkuszhercegnő, vagy éppen a Cigánybáró – jól ismert részletei és ugyancsak sokak által kedvelt táncdalok, slágerek – például Fenyő Miklós Made in Hungariá-ja – hangzottak el. Nem egyszer a hallgatóság a versenyzőkkel együtt énekelve élvezte a fülbemászó dallamokat. Ebben a kategóriában a salgótarjáni Tóth Ildikó – a Csongrádi Kata által népszerűsített Millió rózsaszál című, s Nagy István-szerzeménnyel – vehet részt a Zenthe Ferenc Színház kamaratermében rendezendő június 13-i és 14-i országos döntőben. A rendezvény jó hangulatára jellemző, hogy amíg a zsűri tanácskozott, a holtidőben is odalépett egy-egy versenyző a mikrofonhoz, hogy szórakoztassa társait.

Nótaverseny Salgótarjánban
Szendrődi György elnökletével működik a Nyugdíjasok Nógrád Vármegyei Szövetsége
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában