Foglalkozás

2024.09.07. 21:21

Folytatódott a rendőrségi KEVE program Bátonyterenyén

A napokban tartotta meg a Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra! (KEVE) elnevezésű program első foglalkozását Tóth József, a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti főelőadója a bátonyterenyei Bartók Béla Általános Iskola második évfolyamos tanulói részére.

Nagy Orsolya

Mint arról a Nógrád vármegyei rendőrség a Facebook-oldalán beszámolt: a KEVE program még a 2022/2023-as tanévben indult el Nógrád vármegyében. Azóta már tíz általános iskola csatlakozott a felmenő rendszerű baleset-megelőzési projekthez. Hozzátették: a kezdeményezés célja, hogy a diákok az első osztálytól kezdődően, a korosztályukra és életkori sajátosságaikra figyelemmel ismerkedjenek meg a közlekedési szabályokkal. A program oktatási módszerének lényege továbbá, hogy a rendőrség munkatársa és a pedagógus közösen, egymásra épülő jelleggel oktatja a közlekedési ismereteket a tanulóknak.

A nógrádi rendőrök arra is kitértek, hogy a bátonyterenyei általános iskolában tartott foglalkozáson még az ismétlésé volt a főszerep. A gyerekek a rendőrkapitányság prevenciós munkatársával átismételték és felelevenítették az elmúlt tanévben átvett közlekedési ismereteket, hogy az idei tananyag megfelelő alapokra épülhessen tovább. A foglalkozás végén pedig a láthatóság témaköre is szóba került, ennek kapcsán a gyerekek láthatósági karpántot vehettek át.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában