Iskola rendőre program

2024.09.07. 21:36

Az Iskola rendőre program keretében Nógrádra és Szendehelyre látogattak az egyenruhások

Az Iskola rendőre program keretében a nógrádi Dr. Hesz Mihály Általános Iskola, valamint a szendehelyi Német Nemzetiségi Általános Iskola alsós diákjaihoz látogattak el a Rétsági Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának munkatársai a tanévkezdés utáni első napokban – ismertette a Facebook-oldalán a Nógrád vármegyei rendőrség.

Lászlók Judit

„Sági Katalin rendőr főhadnagy és Veszprémi Bálint rendőr őrmester a diákok részére a gyalogos közlekedéssel kapcsolatban tartott foglalkozást, amelyen – többek között – az őszi hónapok közeledtével a láthatóság témakörét beszélték át a kisiskolásokkal” – olvasható a közleményben.

Hozzátették: „Ne feledjétek, a láthatóság életet ment! Az őszi hónapok beköszöntével korábban kezd el sötétedni. Kérjük a gyalogosokat és a kerékpárral közlekedőket, hogy ebben az időszakban fokozottan ügyeljenek a láthatóságukra! A gyalogosok és a kerékpárral közlekedők sötétedés után lakott területen belül viseljenek láthatóságot elősegítő eszközöket, míg lakott területen kívül éjszaka és korlátozott látási viszonyok esetén mindig vegyenek fel láthatósági mellényt. Kérjük, a biciklivel közlekedők gondoskodjanak a kerékpár megfelelő kivilágításáról is.”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában