Top 10

2024.07.29. 06:59

Fejlesztés, Szent Anna szépe, diploma – itt a Top 10-es válogatás az elmúlt hét legolvasottabb cikkeiből

Összegyűjtöttük, melyik témák keltették fel leginkább az érdeklődéseteket az elmúlt hét napban.

Nool.hu

10. Évtizedek óta határok nélkül szól a zene a balassagyarmati táborban

„Zene határok nélkül” címmel idén 37. alkalommal rendezik meg a nemzetközi muzsikustábort Balassagyarmaton. Idén Magyar Valentin zongoraművész is csatlakozott az oktatók sorába, a zenei tanítás mellett hat nyilvános hangverseny is a program részét képezi.

9. Torna és éneklés is színesíti a salgótarjáni idősek napját az otthonban

Tartalmasan telnek a napok salgótarjáni időskorúak otthonában.

8. Kieséses sprintversennyel zárták a világbajnokságot a salgótarjániak

Edinburghban, Skócia fővárosában az egyéni kieséses versennyel ért véget a sprinttávú tájékozódási futó világbajnokság.

7. A Szent Anna Palóc Búcsún a családokért, magyar hazánk jövőjéért imádkoztak (fotók, videó)

A Mikszáth Kálmán Művelődési Központ és a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) Palóc Múzeum szervezésében, a hagyományéltető napok keretében immár huszonkilencedik alkalommal rendezték meg Szent Anna tiszteletére a Palóc Búcsút vasárnap, Balassagyarmaton. A Szent Anna Palóc Búcsú, a palóc régió egyik legnagyobb vallásos-népművészeti eseménye, amelyen ünnepi szentmisét mutattak be a családokért, magyar hazánk jövőjéért.

6. Szent Anna napján megáldják a nagyszülőket és az unokákat is nemzeti kegyhelyünkön

A múlt hétvégén tartották a Szent Anna-napi búcsút a nagyszülők és az idősek világnapi zarándoklatával egybekötve nemzeti kegyhelyünkön.

5. Bezárják a postát Karancsságon

Utoljára július 31-én, szerdán lesz majd nyitva Karancsságon, a Kossuth út 118. szám alatt a postahivatal – tájékoztatták a helyieket a település közösségi oldalán.

4. TOP 100: Albániáig jutott a balassagyarmati fotós különleges képe

A balassagyarmati Bakos Mirtusz Eszter fotográfus fotóját ismét beválogatták Albánia legnagyobb fotós versenyének, a tiranai fotófesztiválnak a 100 legjobb képe közé. Az újabb siker kapcsán Bakos Mirtusz Eszterrel a kezdetekről, az eddig elért sikereiről, a jelenleg futó projektjeiről és a jövőbeni terveiről is beszélgettünk.

3. Felpezsdíti Salgótarján gazdaságát a 21 milliárdos koreai fejlesztés

21 milliárdos fejlesztés valósul meg a Bumchun salgótarjáni gyárában. A dél-koreai hátterű cég beruházása felpezsdíti a gazdaságot, és négyszáz új munkahelyet teremtve tovább erősíti a térséget.

2. Megválasztották Szent Anna Szépét, aki egy éven keresztül képviselheti majd Palócországot

A Palócbúcsú és Folkfesztivál keretében ezúttal is megválasztották Szent Anna Szépét. A rendezvényen a palóc lányok és asszonyok viseletei vetélkedtek szombat este, Balassagyarmaton, a Civitas Fortissima téren. Szent Anna Szépe nyolc jelentkező közül került ki.

1. Boncmesterként kezdte a salgótarjáni kórház kitüntetett ápolója

Rendhagyó módon került egészségügyi pályára Danyi Nándor, ugyanis sosem vonzotta ez a terület. A Dr. Noskó Károly Emlékdíjjal kitüntetett, roma származású ápoló azonban igyekszik munkáját mindig a legjobb tudása szerint végezni. A fiataloknak példájával is üzeni: legyenek céljaik és küzdjenek azokért! Érdemes.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában