Tájfutás

2024.07.23. 10:59

Kieséses sprintversennyel zárták a világbajnokságot a salgótarjániak

Edinburghban, Skócia fővárosában az egyéni kieséses versennyel ért véget a sprinttávú tájékozódási futó világbajnokság.

Nool.hu

Elsőként a selejtező futamokra került sor. A magyarok közül a nőknél az első futamban Máramarosi Rita éppen a továbbjutást jelentő 12. helyen ért célba. A második futamban a korábban junior világbajnoki címeket bezsebelő svájci tájfutó, Simona Aebersold lett az első, míg a Salgótarjáni Dornyay SE válogatott tájfutója, Mag Fruzsina hajszál híján, csupán egyetlen másodperccel maradt le a továbbjutás lehetőségétől, a 13. helyen a zárt. A harmadik futamon egy kiemelkedő futást produkálva Mag Viktória kettő másodperccel megverte a világbajnoki címet védő svéd Tove Alexanderssont.

Mag Viktória és Mag Fruzsina a világbajnokságon is jól szerepelt
Mag Viktória és Mag Fruzsina a világbajnokságon is jól szerepelt
Forrás: Beküldött fotó

Ezt követően a középdöntő igencsak gyors pályáin hatalmas taktikai verseny zajlott le. A küzdelmek során az atlétikai képességeket figyelembe véve a továbbjutás sorsa csak a célegyenesek hajráiban dőlt el. A középdöntőben Máramarosi Rita a 19. helyen végezve nem jutott tovább. Összességében ebben a versenyformában ő a vb 19. helyén zárt.

Mag Viktória a negyedik középdöntőnek volt a részvevője. Ebben a kieséses futamban a versenytáv utolsó szakaszáig a világ legjobbjaival lépést tartva a dobogós helyen közeledett a cél felé. Az utolsó két ellenőrzőponton visszacsúszott az ötödik helyre, így ő sem jutott be a kieséses döntő küzdelmébe.  A végleges helyezést tekintve Mag Viktória végül ebben a versenyformában a vb 25. helyén végzett.

A férfiaknál Jónás Ferenc a negyedik középdöntőt bravúrosan megnyerte. Egész pályán az előző napokban világbajnoki címet szerző Martin Regborn mögött másodikként haladt, de végül a szegedi versenyző a célegyenesben lehajrázta őt. Jónás Ferenc annak köszönhetően, hogy a középdöntőben győzni tudott, a hetedik helyen végzett, ezzel minden idők legjobb férfi világbajnoki helyezését érte el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában