Nagybúcsú

2024.07.24. 09:29

Szent Anna napján megáldják a nagyszülőket és az unokákat is nemzeti kegyhelyünkön

Ezen a hétvégén tartják a Szent Anna-napi búcsút a nagyszülők és az idősek világnapi zarándoklatával egybekötve nemzeti kegyhelyünkön.

Gulyás Edina

Szent Anna nagybúcsún vehetnek részt a zarándokok július 26. és 28. között, péntektől vasárnapig Mátraverebély-Szentkúton. Ez alkalomból a nagyszülőket és az időseket is várják a kegyhelyre – adták hírül a közösségi oldalon.

Szent Anna nagybúcsún vehetnek részt a zarándokok idén is
Szent Anna nagybúcsún vehetnek részt a zarándokok idén is
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Archív fotó: Nool.hu

A búcsú mindhárom napján 8 órától lesz lehetőség szentgyónásra. Pénteken a 11 órakor kezdődő szentmisében megáldják a nagyszülőket és az unokákat. Másnap szintén 11 órakor mutatnak be liturgiát, a gyalogos zarándokokat pedig 15 óra 30 perckor fogadják, majd Orosz Lóránt, a kegyhely vezetője mutat be misét, amit a járművek megáldása követ. A virrasztás után, 23 órakor keresztúthoz csatlakozhatnak a hívők, akik éjfélkor ismét liturgián vehetnek majd részt.

A búcsú vasárnapján Berta Tibor tábori püspök celebrálja a 11 órakor kezdődő ünnepi szentmisét, a szertartás során az Úr áldását kérik a nagyszülőkre és az unokákra. A részletes programokról a kegyhely honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában