Október 23.

1 órája

Regisztráció nélkül vehetnek részt az ünnepelni vágyók a nemzeti ünnepen

Minden ünnepelni vágyót szeretettel várnak a szervezők október 23-án a 10 óra 30 perckor kezdődő nemzeti ünnepre - tudatta a nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs az MTI-vel közleményben kedden.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A szervezők arra kérik az érdeklődőket, hogy időben érkezzenek meg a rendezvényre, mert fontos szempont a biztonság, ezért megerősített védelemre, biztonsági ellenőrzésre kell számítani a Millenáris Parkba történő belépéskor. 

A Millenáris szabadtéri színpadán az ünnepi műsor és a miniszterelnök beszéde nyilvános, a rendezvény nem kötött regisztrációhoz, teljes ideje alatt bemutatókon, családi- és gyermekprogramokon vehetnek részt a látogatók, amelyek megtekintése, használata ingyenes. 

A szervezők azt javasolják, hogy a rendezvény helyszínét tömegközlekedéssel közelítsék meg: a Széna térről (ahol a 4-es, 6-os, 17-es villamos megáll) és a Széll Kálmán térről (ahol a M2-es metró, a fonódó villamos-hálózat járművei és számos buszjárat is megáll) gyalogosan pár perc alatt elérhető a Millenáris Park. 

Az érdeklődők a Fény utca (Szabó Magda sétány) felőli bejáraton tudnak belépni a területre 

- közölte a nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs.

Mutatjuk az október 23-i budapesti rendezvények helyszíneit

Már ma elkezdődik az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapjához kapcsolódó ünnepségsorozat. A hagyományokhoz híven fáklyás menet indul 16 órakor 2500 diákkal, korhű ruhába öltözött fia­talokkal, Csepel teherautókkal a Műegyetem K épületétől a Bem térre - írta a Magyar Nemzet.

A 17 órakor kezdődő Bem téri ünnepségen Kövér László, az Országgyűlés elnöke mond ünnepi beszédet. 

Október 23-án a Millenáris Parkban 10.30-kor kezdődő hivatalos ünnepségen 

Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet,

a megemlékezésre minden érdeklődőt szeretettel várnak, mindenféle előzetes regisztráció nélkül. A rendezvény kiemelt meghívottjai a szeptemberi dunai árvíz elleni védekezésben részt vevők és családtagjaik lesznek, akiknek családi napot is szerveznek, és a kormányfő is köszönetet mond majd nekik. 

 

Forrás: Magyar Nemzet

A Külgazdasági és Külügyminisztérium épületét és a Budapesti Műszaki Egyetem K épületét 16 és 23 óra között fényfestés díszíti majd.

A 18 órakor a Művészetek Palotájában rendezett díszünnepségen 

 

Sulyok Tamás köztársasági elnök mond beszédet. 

A Mi Hazánk Mozgalom idén a XII. kerületi turulszobornál tart demonstrációt A nemzeti összefogás seregszemléje címmel.

A délután 15 órára meghirdetett rendezvény a júniusban megválasztott kutyapártos Kovács Gergely polgármester szoboreltávolítási terve ellen irányul. 

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában