Eltűnt személy

2 órája

Polgárőrök is segítettek a berceli beteg keresésében

Mint arról portálunkon korábban beszámoltunk eltűnt személy felkutatásához riasztották a Cserhát Különleges Mentőcsoportot a napokban. Az eltűnt személy felkutatásában a Berceli Polgárőr Egyesület is részt vett.

Lászlók Judit

Vass Miklós, a Nógrád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének az elnöke arról tájékoztatta portálunkat, hogy a berceli Rózsák völgye Szociális Otthonból eltűnt személy keresésében Batta Tibor, a község polgármestere értesítése alapján vett részt a Berceli Polgárőr Egyesület vasárnap.

polgárőr
Polgárőrök is segítették a berceli beteg keresését
Forrás: Beküldött

– A helyszínen lévő rendőri erőkkel, akik már megkezdték a keresést, Soltész János polgárőr felvette a kapcsolatot és jelezte, hogy saját drónjával tud segíteni a kutatásban – mondta Vass Miklós. 

Hozzátette: – A saját tulajdonú drónt alkalmaztuk és a rendőrség utasítása alapján a levegőből Bercel, valamint a Galgaguta között lévő területet átvizsgáltuk. A kameraképek alapján az eltűnt személyre utaló nyomot nem találtunk.

Helyi lakos tett bejelentést a polgárőröknek

Vass Miklós kifejtette továbbá, hogy ilyen előzményeket követően érkeztek meg a kutató-mentő csoportok kutyával és a szükséges eszközökkel. A kutya a szagminta alapján elindult Galgaguta irányába, míg a quaddal a környező mezőgazdasági utak irányába kezdték meg a keresést.

– Ez idő alatt kapta a helyszínen Soltész János Nándori Márton polgárőrtől azt az információt, miszerint egy helyi lakos, egy hiányos öltözetű, mezítláb sétáló ismeretlen személyt látott, akit ugyan próbált megszólítani, de az illető nem reagált erre, csak tovább ment Becske irányába. Természetesen Soltész János a helyszínen lévő rendőrökkel azonnal megosztotta az információt, majd saját gépjárművével a falu Becske felőli részére indult – emelte ki. 

Ismertette, hogy eközben a rendőrség egyik gépjárműve is ez irányba indult el. Bercel közigazgatási területén belül, a lakott területtől mintegy 600 méter távolságban a két gépjármű egy időben érkezett meg a helyszínre, ahol végül megtalálták az eltűnt személyt. Vass Miklós, aki kitért arra is, hogy a rendőrök az adott személy személyazonosságát megállapítva, az állapotát felmérve a legnagyobb körültekintéssel jártak el. Köszönetüket fejezték ki a polgárőrök és közvetve az éber lakó felé a sikeres együttműködésért. A megtalált személyt végül visszaszállították a szociális otthonba.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában