Nagy teljesítmény

2 órája

MOL Bubival tekert fel Kékestetőre a salgótarjáni egyetemista

A Kékestető csúcsát különleges módon hódította meg egy lelkes kerékpáros. A salgótarjáni egyetemista MOL Bubival bringázott fel hazánk legmagasabb pontjára.

Nool.hu

A Heol.hu testvérportálunk nemrég beszámolt róla, hogy a Kékestető csúcsát különleges módon hódította meg a salgótarjáni Jancsó Marcell, méghozzá a MOL Bubi közösségi kerékpárrendszer egyik biciklijével. Az izgalmas kihívás során a sportoló 1014 méterre tekert fel, ami nem kis teljesítmény egy városi közlekedésre tervezett kerékpárral. A MOL Bubi, amelyet elsősorban Budapesten használnak, most egy egészen új szerepben mutatkozott be: extrém hegyi tekerésre is kiválóan alkalmasnak bizonyult.

MOL Bubi
Jancsó Marcell MOL Bubival ért fel a csúcsig
Forrás: Heol.hu

MOL Bubival tekerni komoly kihívást jelentett

– Rendszeres használója vagyok a MOL Bubinak – kezdte Jancsó Marcell –, hiszen éppen olyan távolságra lakom az egyetemi campustól, ami egy kellemes tekeréssel letudható, sokszor gyorsabb is, mintha közösségi közlekedéssel mennék. Többször fantáziáltam arról, milyen lehet ezzel a kerékpárral országúti és hegyi terepen menni – részletezte Jancsó Marcell testvérporátlunk érdeklődésére.

Hozzátette: – Szeretem Budapestet, hiszen viszonylag sok lehetőség van a kerékpárosok számára. Amikor egyszer az egyetemre mentem, és kaptattam felfelé a Petőfi hídon, akkor jött az ihlet, vajon mekkora kihívás lenne az ország legmagasabb pontjára, a Kékesre feltekerni egy ilyen kerékpárral. Szeretem a kihívásokat, így nagy kedvet kaptam a megvalósításhoz, de sok kérdés is felmerült bennem. 

Mint mondta, a baráti társaságában egy hétvégi találkozó során vetette fel az ötletet, amit először bolondságnak tartottak, de látta, hogy nekik is felcsillant a szemük. Egy-két hét alatt ki is dolgozták azt a koncepciót, amit el tudtak küldeni a BKK-nak. További részleteket az útról a Heol.hu teljes beszámolójában olvashattok.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában