Ünnepség

2 órája

Megidézték az 1956-os forradalom eseményeit Dorogházán

Hőseink emléke előtt tisztelegtek a dorogházai általános iskola végzős diákjai. A fiatalok színvonalas műsora idézte meg az 1956-os forradalom és szabadságharc történéseit, melyre az intézmény tanulóin kívül a szülőket és minden emlékezőt vártak.

Gulyás Edina

Ledőlt Sztálin szobra és folyt a vér a pesti utcán. A Móra Ferenc Általános Iskola nyolcadikos diákjai színvonalas műsorukkal idézték meg kedden az intézményben 1956-os forradalom eseményeit, tisztelegve a hősök emléke előtt. 

1956-os forradalom
Megidézték műsorukkal az 1956-os forradalom hőseit a dorogházai diákok
Fotó: Gulyás Edina / Forrás:  Nool

Ünnepeljük méltón az 1956-os forradalom hőseit!

1956 olyan ünnep, amelyhez vér is tapad. Sokan vitatkoznak rajta, hogyan emlegessük ezt a napot. Szabadságharc, forradalom, gyász esetleg ünnep. Én azt mondom, hogy ünnep. Igenis meg kell ünnepelni azokat a pesti és vidéki srácokat, fiatalokat és időseket, akik lehetővé tették, hogy ma itt lehetünk – fogalmazott beszédében Balázs Beáta tagintézmény-vezető. 

Ünnepelni kell a hazaszeretetet mindenkor és minden időben! 

Hozzátette: olyan ünnepről beszélünk, amikor a nemzet szíve egyként dobbant, és ez megrepesztette az égboltot. A magyarok csak annyit mondtak: elég volt! Ezt akkor és most sem kell magyarázni. 1956 egy csoda, emberfeletti erővel próbált egy pici nemzet farkasszemet nézni egy óriással. Tudjuk mi lett a vége: gyász, megtorlás, halál. De látjuk a jövőt is és azt is tudjuk, hogy a szabadság sosem lehet alamizsna. 

– 1956 kapcsán nekünk is van felelősségünk. Többek között az, hogy méltóképpen ünnepeljük meg a hősöket és soha ne felejtsük el őket. Mindig álljon példaként előttünk, amit ők azon az esős őszön tettek – emelte ki Balázs Beáta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában