Közgyűlés

2 órája

Új ügyvezetőt választottak a rendezvényközpont élére Salgótarjánban

Rendkívüli ülést tartott kedden Salgótarján közgyűlése, a testület három önkormányzati cég, illetve intézmény vezetői álláspályázataival kapcsolatban is döntést hozott. A Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit élére új ügyvezetőt választottak.

Kéri István

Rendkívüli közgyűlést tartottak Salgótarjánban

Forrás: Nool

Fotó: Kéri István

Mint arról korábban beszámoltunk: Balogh Katalin korábbi ügyvezető szeptember végével lemondott a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit (Remek) Kft. éléről, az átmeneti időszakban Andrássy Nóra vezeti a gazdasági társaságot. Az ügyvezetői álláspályázatra két jelentkező volt, egyiküknek azonban nem volt megfelelő szakirányú végzettsége, így őt meghallgatás nélkül elutasították. A kijelölt bizottság a másik pályázót, a salgótarjáni származású Almási Attilát megfelelőnek találta a feladat ellátására. 

új ügyvezető
Almási Attila lett a rendezvényközpont új ügyvezetője
Fotó: Kéri István / Forrás: Nool

Az új ügyvezető nagy tapasztalattal rendelkezik

Almási Attila művelődésszervező végzettséggel, angol és német nyelvtudással, közigazgatási alap- és szakvizsga birtokában, stratégiai és projektmenedzsment tapasztalattal, 25 éves rendezvény-, oktatás és egyéb eseményszervező gyakorlattal kezdheti meg munkáját a Remek Kft. ügyvezetőjeként. A kinevezés – a megszokottak szerint – öt évre szól.

Eredménytelenné nyilvánítottak több pályázatot

A Csarnok- és Piacigazgatóság igazgatói tisztségére egy jelentkező volt, aki azonban később visszavonta pályázatát. Az eljárás eredménytelenül zárult, így új álláspályázat kiírása mellett döntöttek. A felhívás hamarosan megjelenik az erre rendszeresített felületeken, a beadási határidő november utolsó napja lesz. Az átmeneti időszakban Klement Barbara, az intézmény marketing menedzsere látja el a vezetői feladatokat.

A Salgó Vagyon Salgótarjáni Önkormányzati Vagyonkezelő és Távhőszolgáltató Kft. ügyvezetői igazgatói pályázata szintén eredménytelenül zárult. Három jelentkező volt, egyikük pályázata azonban nem felelt meg a feltételeknek, így a Gazdasági Bizottság két pályázót hallgatott meg személyesen. Egyiküket nem támogatta, a másik aspiráns esetében pedig bár alkalmasságát megállapította a bizottság, a polgármesternek mégis megfontolásra javasolta a pályázat eredménytelenné nyilvánítását.

Az erre vonatkozó kérdésre Kreicsi Bálint városvezető azt válaszolta: 

a Salgó Vagyon Kft. a város talán legmeghatározóbb önkormányzati gazdasági társasága, a cég vezetésére szóló kinevezés öt évre szól, így érzékelhető, hogy megalapozott döntés szükséges.

Mint kiemelte: az „alkalmas” jelzőt senki se vegye leminősítésnek, de a „megválasztásra javasolt” kifejezéssel szemben van egy árnyalatnyi különbség. 
– A bizottság nehéz döntést hozott, ezt érzékelve és mérlegelve döntött a polgármester az álláspályázat második körös meghirdetése mellett – tette hozzá Kreicsi Bálint.

Méhes András, a Salgó Vagyon Kft. jelenlegi ügyvezető igazgatójának lemondását az augusztusi közgyűlési ülésen jelentették be, ő október 31-el távozik a cég éléről. Az eredménytelen álláspályázatra tekintettel átmenetileg – november 1-jétől december 31-ig szóló kinevezéssel – Karnis Erika gazdasági igazgató fogja ellátni az ügyvezetői teendőket a cégnél.

Nagyrendezvényről és díjátadásról is döntöttek

A képviselők jóváhagyták, hogy az önkormányzat a testvérváros Fülek várossal partnerségben pályázik egy jövő nyári nagyrendezvényhez szükséges támogatásra. Az előterjesztés szerint a programnak a Dolinka és a Dornyay Ház környéke ad majd ottont. Tolnai Sándor alpolgármester kérdésre jelezte: a Dolinka jelenlegi állapotában valóban nem a legalkalmasabb helyszín, ezt „örökölték”. 

– A terület ilyen – és hasonló – rendezvények fogadására alkalmassá tétele azonban kifejezetten célja az új városvezetésnek, ennek megfelelően kívánják javítani az ottani körülményeket és feltételeket, az áramhálózati kapacitás megnövelésének ügyintézése például már meg is kezdődött – tette hozzá.

Évfordulón adják a sajtódíjat is

Döntöttek arról is, hogy a következő évtől a „Salgótarján Bobál Gyula Sajtódíja” elismerés átadására is a várossá nyilvánítás évfordulóján rendezendő ünnepségen kerül sor. Fenyvesi Gábor alpolgármester kommentárja szerint a döntés háttere mindösszesen annyi, hogy az ezen díjban részesülők is azon a magas presztízsű rendezvényen és olyan széles közönségű publikum előtt vehessék azt át, mint minden további salgótarjáni kitüntető cím és elismerés újdonsült birtokosai.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában