Nool.hu videó

Tegnap, 13:50

Rengeteg érmet szereztek a palóc karatékák a salgótarjáni bajnokságon (fotók, videó)

A Salgótarjáni Városi Sportcsarnok adott otthont a IX. Palóc Kupa korosztályos és felnőtt Ippon Shobu karate országos bajnokságnak. A magyar mezőny mellett Szerbiából is érkeztek az eseményre, ahol 124 versenyző 270 nevezést adott le a különféle versenyszámokra.

Nool.hu

A Palóc Karate Szövetség által rendezett verseny megnyitóján a város megválasztott polgármestere, Kreicsi Bálint fővédnök köszöntötte a résztvevőket és méltatta a 2010-ben indult versenysorozatot, mely mára az ország legnagyobb Ippon Shobu karate versenyei közé sorolható. Ezt követően Krepsz János 7. danos mester, a Magyar JKA Karate Szövetség elnöke és egyben a verseny főbírája szintén köszöntötte a sportolókat, majd megköszönte a verseny rendezőjének, Józsa Barnabás 4. danos mesternek, a Palóc Karate Szövetség elnökének a munkáját.

Látványos küzdelmeket hozott a Palóc Kupa
Látványos küzdelmeket hozott a Palóc Kupa
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool.hu

A népes mezőny formagyakorlatokban (kata), szabadküzdelmekben (kumite), valamint a fiatal korosztályok a kötött formájú küzdelmekben (Kihon Ippon kumite) is kipróbálhatták felkészültségüket. A Palóc Karate Szövetség egyesületei is képviselték magukat a versenyen és sok kiváló helyezést sikerült elérniük a sokszor szikrázó küzdelmek során. 

A teljesség igénye nélkül, csak pár név a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó palóc versenyzők közül, akik aranyérmet nyertek: Bíró Sára, Rácz Dóra Hanna (Salgótarján), Takács Csenge (Balassagyarmat), Szeleczki Ádám Lóránt (Gyöngyös) Parádi Kristóf (Bátonyterenye).

Ezüstérmet vehettek át: Bíró Sára, Rácz Dóra Hanna, Oravecz Petra, Mihály Dorka (Salgótarján), Mészáros Medárd, Takács Csenge (Balassagyarmat), Szeleczki Ádám Lóránt (Gyöngyös), Parádi Kristóf (Bátonyterenye). Bronzérmesek lettek: Bíró Sára, Járosi Botond, Mihály Dorka (Salgótarján), Hutka Hanna (Balassagyarmat), Ágoston Zsolt Krisztofer (Bátonyterenye), Uhrin Alexandra (Gyöngyös).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában