Művészet

2 órája

Cserhátsurányi képzőművész alkotásaiból nyílik kiállítás Balassagyarmaton

Lukács Zsófia

Ágoston Lóránt képzőművész Erdő című kiállítása nyílik október 5-én, szombaton a Szerbtemplom Galériában Balassagyarmaton. A kiállítást megnyitja 17 órakor Antalffy Péter történész, közreműködik Szegedi-Szabó Béla költő. A művész 1970-ben született Törökkanizsán, Jugoszláviában. Közel harminc éve alkotóművészként és tanárként tevékenykedik. Fontos feladatának tartja, hogy alkotásával és tanításával, közelebb hozza az embereket a műalkotásokhoz és a művészet szeretetéhez, élvezetéhez. Jelenleg Cserhátsurányban él és alkot.

„Karakterei titokzatosak, olykor misztikusak, ám elrejtettségük ellenére úgy ragadják meg a figyelmünket, hogy biztosan érezzük: fontos üzenetet közvetítenek. Hírnökök ők, akik a nagyvilágba kiáltanak. Kulcsfontosságú, hogy bevonja autista lányát is a „játékba” és együtt olyan rajzos, absztrakt mintázatot hoznak létre, amely már önmagában is kész alkotás, mivel erős érzelmi töltettel bír. Én szinte hieroglifáknak látom ezeket a firka-elemeket. Ágoston kollázsanyagként különféle festett, tépett papírokat használ. (…) Oly módon illeszti egymás mellé, egymás fölé őket, hogy közben kicsit saját valóját is újjá értelmezi azzal a különbséggel, hogy alkotás közben az ember nagyobb hatalommal bír cselekedetei felett. Érdekes, hogy ezeket a képterületeket néha teljesen homogén színnel takarja le, úgy, hogy első ránézésre néha nem is látszik az aláragasztás, alárajzolás. Olyan a hatásuk, mint egy selyemkendőnek, mely alól felsejlik a titok.” –idézte a részletet Sándor Laura: Lehet-e végtelen a körvonal című írásából Zolnyánszki Zsolt, a galéria vezetője.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában