Sport

2024.07.15. 11:10

Ritmikus sportgimnasztika: Pigniczki Fanni ezüstérmes a kolozsvári viadalon

A párizsi olimpiára készülő, nógrádi kötődéssel is rendelkező Pigniczki Fanni ezüstérmes lett a kolozsvári ritmikus gimnasztika World Challenge Kupán szalaggal.

MTI

A magyar szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint Pigniczki szalaggyakorlatára 32,900 pontot kapott a kolozsvári megmérettetésen, és azonos pontszámmal végzett másodikként az ukrán Tajszija Onofrijcsuk mögött. Az MTK Budapest ritmikus sportgimnasztika versenyzője labdával hatodik lett. Pigniczkinek ez a viadal volt az utolsó megméretése a július 26-án rajtoló párizsi olimpia előtt.

Ritmikus sportgimnasztika
Ritmikus sportgimnasztika: Pigniczki Fanni jól szerepelt, a párizsi olimpiára készül
Forrás: Magyar Torna Szövetség

– Kolozsváron nagyon erős mezőny jött össze. Kis túlzással olimpiai volt a felhozatal, és itt, ilyen környezetben is jól teljesített Fanni. Két szerrel sikerült döntőznie, jól versenyzett, és nagyon örülünk, hogy az érem is összejött – mondta edzője, Gelle Noémi.

Pigniczki az elmúlt években több kiemelkedő eredményt produkált. A világkupákon folyamatosan jól teljesített, dobogóra tudott állni világ- és Európa-bajnokságon. Egymás után kétszer szerzett ötkarikás kvótát, így Párizsban a második olimpiáján vesz majd részt. Két aranyérmet szerzett Egyetemi Világjátékokon (Universiade), és nyert érmeket a birminghami Világjátékokon is.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában