Recept
10 órája
Őszi finomság: Sütőtökös-kecskesajtos lepény villámgyorsan
Ősszel a legfinomabb csemege a sütőtök. Rengeteg édesség készíthető belőle a felhasználásával. Most ezekből hoztunk egyet.
Sütőtökös-kecskesajtos lepény villámgyorsan
Forrás: mindmegette.hu
A sütőtökös-kecskesajtos lepény receptjét hoztuk mára, ha valami gyorsan elkészíthető édességre vágysz a meghitt őszi, hűvös napokon. A mindmegette oldalán is megtalálható a recept. Akár 30 perc alatt is elkészülhetünk vele.
Hozzávalók
- 20dkgsütőtök
- 0.5fejlilahagyma
- 1csomagleveles tészta
- 10dkglágy kecskesajt
- 5dkgdió
- só
- chili
- kakukkfű
- olívaolaj
Elkészítés
- A sütőtököt (sonkatök) meghámozzuk, kis (kb. fél centis) kockákra vágjuk. A lilahagymát szintén apróra daraboljuk.
- A leveles tésztát egyenlő nagyságú négyzetekre vágjuk, majd a négyzetek szélétől kb. 1 cm-re bemetszük a tésztát. Az így kapott széleket megkenjük a felvert tojással.
- A tészta közepére tesszük a tölteléket: a feldarabolt sütőtököt, az aprított lilahagymát, a kecskesajt kockákat és a durvára darált diót. Ízesítjük és kevés olívaolajjal locsoljuk meg.
- A lepényeket a sütőpapírral együtt tegyük a tepsire, és 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 12-15 perc alatt süssük készre.
Nézd meg videón, hogyan készül a kecskesajtos sütőtökös lepény leveles tésztából:
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre