Recept

10 órája

Őszi finomság: Sütőtökös-kecskesajtos lepény villámgyorsan

Ősszel a legfinomabb csemege a sütőtök. Rengeteg édesség készíthető belőle a felhasználásával. Most ezekből hoztunk egyet.

Sütőtökös-kecskesajtos lepény villámgyorsan

Forrás: mindmegette.hu

A sütőtökös-kecskesajtos lepény receptjét hoztuk mára, ha valami gyorsan elkészíthető édességre vágysz a meghitt őszi, hűvös napokon. A mindmegette oldalán is megtalálható a recept. Akár 30 perc alatt is elkészülhetünk vele. 

Hozzávalók

  • 20dkgsütőtök
  • 0.5fejlilahagyma
  • 1csomagleveles tészta
  • 10dkglágy kecskesajt
  • 5dkgdió
  • chili
  • kakukkfű
  • olívaolaj

 

Elkészítés

  • A sütőtököt (sonkatök) meghámozzuk, kis (kb. fél centis) kockákra vágjuk. A lilahagymát szintén apróra daraboljuk.
  • A leveles tésztát egyenlő nagyságú négyzetekre vágjuk, majd a négyzetek szélétől kb. 1 cm-re bemetszük a tésztát. Az így kapott széleket megkenjük a felvert tojással.
  • A tészta közepére tesszük a tölteléket: a feldarabolt sütőtököt, az aprított lilahagymát, a kecskesajt kockákat és a durvára darált diót. Ízesítjük és kevés olívaolajjal locsoljuk meg.
  • A lepényeket a sütőpapírral együtt tegyük a tepsire, és 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 12-15 perc alatt süssük készre.

Nézd meg videón, hogyan készül a kecskesajtos sütőtökös lepény leveles tésztából:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában