Recept

3 órája

Mit főzzek ma?

Kezd velünk a napot, fedezz fel új ízeket, és tegyük együtt változatossá az étkezéseidet!

Nool.hu

Napi recept ajánlónkban minden nap új ötletekkel segítünk színesíteni az étkezéseidet. Legyen szó egy gyors hétköznapi vacsoráról, egy különleges fogásról ünnepi alkalmakra, vagy csak egy új inspirációról a konyhában, nálunk minden nap találsz valami ínycsiklandó ajánlatot! Ne feledd, minden ételhez hozzávaló egy csipetnyi szeretet! További receptek a mindmegette.hu oldalon.

Mai receptünk:

Egyserpenyős rizses-zöldséges csirke

Hozzávalók:
50 dkg csirkecomb
3 evőkanál fűszerkeverék
1 teáskanál csilis olívaolaj

1 db vöröshagyma
2 db kaliforniai paprika
2 gerezd fokhagyma
5 db koktélparadicsom
1 teáskanál zsír
1 teáskanál fokhagyma granulátum
bors
2 teáskanál sűrített paradicsom
25 dkg rizs
0.5 liter alaplé
10 dkg reszelt sajt
petrezselyem a díszítéshez

Elkészítés:
A csirkecombokról a felesleges nedvességet felitatjuk, majd egy éles kés segítségével lefejtjük őket a csontról. Alaposan megszórjuk a fűszerkeverékünkkel, ez opcionális, kinek mi a szimpatikus, mi cujan fűszerkeveréket használtunk. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, sózzuk, és alaposan összeforgatjuk. Fél órára fólia alatt állni hagyjuk, közben előkészítjük a zöldségeket.
A vöröshagymát és a kaliforniai paprikákat apróra, a fokhagymákat szeletekre, a koktélparadicsomokat félbevágjuk.
Egy serpenyőben egy kevés zsiradékot felforrósítunk, majd lepirítjuk rajta a csirkecombokat. Nem kell egyszerre mindet a serpenyőbe helyezni, a lényeg, hogy szép, aranybarna színűek legyenek. A letapadástól nem kell megijednünk, kiváló ízfokozóként szolgálnak a későbbiekre.
Ha kiszedtük a csirkecombokat, a serpenyőhöz hozzáadjuk a zöldségeinket. Szintén fűszerezzük őket egy kevés cujan fűszerkeverékkel, fokhagyma-granulátummal, sóval, borssal, és összekeverjük. 10 percig hagyjuk, hogy a zöldségek pirulni kezdjenek, majd hozzáadjuk a paradicsomokat és a fokhagymát. Összekeverjük, majd jöhet egy kevés sűrített paradicsom és a rizs. A rizs kifehéredéséig pirítjuk az egészet, ezután hozzáöntjük az alaplevünket.
A tetejére halmozzuk a csirkecombokat, és fedő alatt 30 perc alatt készre pároljuk. Ha kész, megszórjuk sajttal, és 15 perc alatt a sütőben, 200 fokon készre sütjük.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában