Múzeumlátogatás

1 órája

Salgótarjáni festőművész munkásságával ismerkedtek a pásztói diákok

Múzeumlátogatáson jártak a pásztói Zsigmond Király Általános Iskola 6. osztályos tanulói Salgótarjánban.

Sipos Nina Vivien

A pásztói Zsigmond Király Általános Iskola hatodikosai Salgótarjánba, a Dornyay Béla Múzeumba látogattak. A Petőfi Kulturális Program keretében a diákok részt vehetettek egy múzeumpedagógiai foglalkozáson, amely Balázs János roma származású festőművész-költő munkásságát ismertette számukra. Először Shah Timor „A csillagigazgató vén remete - Balázs János művészete” című dokumentumfilmét nézték meg, majd a tanulmányi raktárban mutatták be múzeum munkatársai a művész hagyatékát. 

Salgótarjáni festőművész munkásságával ismerkedtek a pásztói diákok
A pásztói diákok hasznosan töltötték a napot a múzeumban
Forrás: Dornyay Béla Múzeum

A továbbiakban képvers-verskép foglalkozás során a költő képverseinek mintájára kellett elkészíteni a gyerekeknek a saját alkotásaikat, végül a restaurálásba kóstolhattak bele a látogatók: Balázs János alkotásainak hiányzó részeit fejezték be elképzeléseik szerint. A foglalkozást követően pedig megtekinthették az Üvegváros tanulmányi raktárat. 

A program a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Magyar Nemzeti Múzeummal együttműködve és a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében valósult meg. Az eseményről a salgótarjáni múzeum a közösségi oldalán tájékoztatott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában