Iskola

2 órája

Tömegközlekedésen is fontos a gyermek biztonsága! – hívják fel a figyelmet a nógrádi rendőrök

A közelmúltban elkezdődött az új tanév. A nógrádi rendőrök ez alkalomból tanácsokkal látják el azokat a gyermekeket, akik tömegközlekedéssel járnak iskolába.

Nagy Orsolya

Mint arról a Nógrád vármegyei rendőrség a Facebook-oldalán beszámolt: amennyiben a gyermek tömegközlekedési eszközzel megy iskolába, akkor célszerű olyan útvonalat választani, hogy az a lehető legkevesebb átszállással elérhető legyen.

„Nem biztos, hogy az iskolába vezető legrövidebb út egyben a legbiztonságosabb is. Éppen ezért az iskola kezdete előtt a szülőknek ellenőrizniük kell, hogy gyermekük olyan útvonalon közlekedjen, amely a lehető legkevesebb veszélyt rejti. Figyelni kell továbbá arra is, hogy a megállók megközelítése biztonságos legyen, azok eléréséhez a legkevesebb alkalommal kelljen átmenni az úttesten”– fogalmaztak a rendőrök.

Felhívták a figyelmet továbbá arra is, hogy álló jármű mögül nem szabad lelépni az úttestre, minden esetben meg kell várni, amíg a busz a megállót elhagyja. A gyermek a buszon pedig lehetőség szerint üljön le, ha nincs ülőhely az utazása során, akkor végig kapaszkodjon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában