Művészet

2024.06.13. 08:15

Keleti Éva is eljön a Béres Ilona életmű-kiállítás megnyitójára

Nemrégiben arról írtunk, hogy megkezdődött Béres Ilona életmű-kiállításának berendezése Mohorán, a Tolnay Klári Emlékház épületében. Most Balla István, a múzeum tulajdonosa arról tájékoztatott, hogy befejeződött a tárlat kialakítása, és immár a megnyitó napját is kijelölték.

Hegedűs Henrik

– Június 17-én, hétfőn, 15 órától nyílik meg a kiállítás. Ez az időpont felelt meg legjobban az érintetteknek, ugyanakkor a Kossuth-díjas művésznő több pályatársa nem tud eljönni, mivel éppen akkor tartja közgyűlését a fővárosban a Magyar Művészeti Akadémia, és a meghívottak sajnálattal közölték, oda hivatalosak, de egy későbbi alkalommal megszervezzük, hogy közösen megtekinthessék az igen ízlésesen összeállított kiállítást – mondta el érdeklődésünkre a tulajdonos.

életmű-kiállítás
Urbán Ádám felvételén „Ruttkai Éva és Latinovits Zoltán az otthonában” (1971) című művével
Forrás: Wikipédia

A megnyitón Krucsainé Herter Anikó, a Kulturális és Innovációs Minisztérium költségvetési, gazdálkodási és személyügyekért felelős helyettes államtitkára mond beszédet, míg a díszvendég Keleti Éva Kossuth- és Balázs Béla-díjas fotóművész lesz. Közreműködik Mohay Gábor Kazinczy-díjas előadóművész és Klenyán Csaba Liszt-díjas klarinétművész.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában