Salgótarján

2021.04.20. 20:05

Kiállítással támogatják a tehetséget

Folytatja tavaly ősszel elindított kezdeményezését a salgótarjáni Libri Könyvesbolt, amely a helyi művészeket és alkotókat segíti a bemutatkozásban. Legutóbb Karácsony Attila festőművész képei díszítették az üzlet falait, ezúttal pedig Sziszik Dániel fényképész fotósorozata színesíti a helyiséget.

P. K.

– A tárlatokkal egyrészt szeretnénk elérni, hogy minél többen megismerjék a megye tehetséges embereinek a nevét, másrészt azt gondolom, hogy az irodalom és a művészet jó párosítás. Az egyik kedvenc mottóm, hogy művészet nélkül lehet élni, csak nem érdemes! – mondta Szabó Zsanett helyi boltvezető.

Az erdélyi születésű, jelenleg Salgótarjánban élő fotográfus nyolc évvel ezelőtt vált a fotózás rabjává, s mint azt elmondta: képeinek középpontjában az ember áll.

– A kiállított anyag egy amerikai bárjelenetet ábrázol azokból az időkből, amikor a szeszes italok fogyasztása tiltott volt. Az ötlet egy sminkes ismerősömtől származik, akivel sokat dolgoztunk együtt Budapesten. Összeállítottunk egy jó csapatot, és megszületett az eredménye – tette hozzá Sziszik Dániel.

Kiemelte: mindig szenvedélyből kattint, de maximalistaként arra törekszik, hogy a lehető legtöbbet kihozza az adott fotótémából. Tervei között szerepel, hogy a szolgáltatói szférában minél jobban kiteljesedjen. A könyvesbolt szeretné a jövőben is folytatni a tehetségek bemutatását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában