Recept

3 órája

Mit főzzek ma?

Kezdd velünk a napot, fedezz fel új ízeket, és tegyük együtt változatossá az étkezéseidet.

Nool.hu

Napi recept ajánlónkban minden nap új ötletekkel segítünk színesíteni az étkezéseidet. Legyen szó egy gyors hétköznapi vacsoráról, egy különleges fogásról ünnepi alkalmakra, vagy csak egy új inspirációról a konyhában, nálunk minden nap találsz valami ínycsiklandó ajánlatot! Ne feledd, minden ételhez hozzávaló egy csipetnyi szeretet! További receptek a mindmegette.hu oldalon.

Mai receptünk:

Bundázott sült alma fahéjas cukorral

Hozzávalók:
3 db alma
2 ek citromlé
1 db tojás
12.5 dkg liszt
1 csipet só
1.25 dl sör
2 ek cukor
A sütéshez: olaj
A tetejére: fahéjas cukor

Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, a magházukat kivágjuk és felszeleteljük őket kb. 1 cm vastag karikákra. Meglocsoljuk a citromlével és félretesszük amíg elkészítjük a tésztát.
A tojást szétválasztjuk. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a sört (vagy az ásványvizet). Addig keverjük, míg egy viszonylag sűrűbb tésztát kapunk, hogy megtapadjon az almakarikákon.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a tésztába.
Az olajat felhevítjük egy lábosban. Az almakarikákat beleforgatjuk a tésztába, majd beletesszük az olajba (de ne mindet, csak annyit, amennyikényelmesen elfér benne).
Mindkét oldalukat aranybarnára sütjük, majd papírtörlővel felitatjuk róluk a felesleges olajat. Még melegen megszórjuk a fahájas cukorral és azonnal tálaljuk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában