Megemlékezés

2 órája

Megemlékezést tartanak Rétságon és Felsőpetényben

Lászlók Judit

Október 27-én, vasárnap lesz a hagyományosan megtartott Mindszenty-Pallavicini emlékünnepség Felsőpetényben és Rétságon – ismertette Rétság önkormányzata a honlapján. 

A honlapon található információk szerint az őeminenciája Mindszenty József bíboros, hercegprímás kiszabadulásának 68. évfordulója alkalmából, valamint Pálinkás-Pallavicini Antal ezredes emlékére rendezett ünnepélyes emléknap 10 órakor kezdődik Felsőpetényben, ahol a Munkás Szent József templomban a szentmisét Molnár Zsolt főesperes mutatja be. Ezt követi 13.30-tól Rétságon az ünnepélyes megemlékezés és koszorúzás a Mindszenty-Pallavicini emlékműnél. A programot a 14.30-kor kezdődő szeretetvendégséggel zárják a művelődési központban.

Az önkormányzat felhívta a figyelmet továbbá arra is, hogy Rétságon, a volt laktanyai emlékparkban – építkezési munkálatok miatt – ez évben a rendezvény elmarad. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában