Sportolás

2 órája

Fut a Suli: több száz diák mozgott Pásztón

A hagyományokhoz híven most sem maradhatott el a Fut a Suli elnevezésű sportprogram a pásztói általános iskola szervezésében, amelyhez ezúttal a város önkormányzata is csatlakozott. Kiderült, az utcai futóversenyen több mint ötszáz fő nevezett be.

Sipos Nina Vivien

A pásztói Zsigmond Király Általános Iskolában már a nyolcvanas évektől hagyomány, hogy az ősszel futóversenyt szerveznek az iskola nevelői. A tradíciót folytatva, idén szeptember végén lett megrendezve az utcai futóverseny Fut a Suli néven. A programhoz ezúttal Pásztó Megyei Jogú Város Önkormányzata is csatlakozott, amely így városi rendezvénnyé emelkedett. 

futóverseny
Sikeres volt a futóverseny
Forrás: Facebook/Zsigmond Király Általános Iskola

505 fő jelentkezett a futóversenyre

A megszokott futóversenyt két kiegészítő program is színesítette, ugyanis a város újonnan alakult jégkorong egyesülete egy látványos bemutatót tartott, valamint helyi íjászok kínáltak lehetőséget az ősi sporttevékenység megismerésére. A verseny reggelén már 7 órától nagy előkészületek folytak a résztvevők fogadására az iskola udvarán, a versenyiroda asztalai előtt pedig kígyózó sorok alakultak ki a nevezésre várva, ugyanis összesen 505 fő jelentkezett a megmérettetésre. Háromnegyed kilenckor Kiss Emma Anna és Molnár Hanga, a pásztói suli volt diákjai zenés bemelegítéssel hangolták rá a megjelenteket a versenyre.

Az első versenyszám az óvodások 300 méteres versenye volt, majd az alsó tagozatos tanulók és a szülők 1200 méteres távon mérték össze futó tudásukat. A felső tagozatos diákok és a felnőtt korosztály egy 3000 méteres útszakaszt teljesítettek. A célba beérkezők frissítő italt fogyaszthattak, miközben a versenyiroda összesítette az eredményeket. 

Sporteszközöket lehetett nyerni

Ugyancsak hagyomány a futóversenyen, hogy a résztvevők között sporteszközöket, fődíjként kerékpárt sorsolnak ki a szervezők, ez pedig idén sem volt másképpen. Az egyéni versengések mellett a rendezők meghirdették a legnépesebb osztály díját is, amely az alsó tagozaton a 4. c osztály, a felső tagozaton az 7. a osztály lett. A díjakat Szántó Marianna, a Zsigmond Király Általános Iskola intézményvezetője és Farkas Attila, Pásztó polgármestere adta át a szerencséseknek.

Az iskola nevelőin túl az esemény megvalósításában nagy támogatást és segítséget nyújtott a település önkormányzata, a Pásztói Rendőrkapitányság és a Pásztói Polgárőrség.

A rendezvényről az oktatási intézmény a közösségi oldalán tájékoztatott a közelmúltban.

Szép eredmények születtek a megmérettetésen:

Óvodások fiú futama: 1. Karsai Tamás, 2. Kisbali Márk, 3. Tari Ferenc

Óvodások lány futama: 1. Györki Mira, 2. Kisbali Csenge, 3. Bencsik Anna

1-2. osztályos fiúk: 1. Markó Levente, 2. Buda Attila, 3. Tóth Erik

1-2 osztályos lányok: 1. Tóth Lia, 2. Gortva Nóra, 3. Csépe Hanna

3-4 osztályos fiúk: 1. Illés Bertold, 2. Szatlóczky Bendegúz, 3. Bándly Molnár Hunor

3-4 osztályos lányok: 1. Kovács Marie Halal, 2. Göröcs Gréta, 3. Szappan Mira

5-6 osztályos fiúk: 1. Csépe Dominik, 2. Buda Benjamin, 3. Sándor Attila

5-6 osztályos lányok: 1. Somay Kamilla, 2. Lénárt Jázmin, Dancsi Lili

7-8 osztályos fiúk: 1. Kirják Sándor, 2. Endrész Botond, 3. Csotó Milán

7-8 osztályos lányok: 1. Bognár Hanna, 2. Kozmári Tóth Níla, 3. Sánta Luca

Felnőtt férfiak: 1. Tarlósi Milán, 2. Endrész Levente, Vincze Tamás

Felnőtt nők: 1. Papp Ildikó, 2. Gaál Zita Viktória

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában