1956-os forradalom és szabadságharc

2 órája

Kitüntetéseket is átadnak október 23--án Balassagyarmaton

Lászlók Judit

Balassagyarmat önkormányzata október 23-án, szerdán az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulója alkalmából városi megemlékezést tart. A város önkormányzatának a Facebook-oldalán közzétett felhívása szerint 11 és 16 óra között a 16-os Honvéd Egyesület 1956-os kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők a Vármegyeházán. Aztán 16.30-tól a Bajcsy-Zsilinszky utcai '56-os emlékműnél beszédet mond Balla Mihály országgyűlési képviselő, majd a résztvevők elhelyezhetik a megemlékezés virágait az emlékműnél. 

Ezt követi a fáklyás felvonulás az '56-os emlékműtől a Mikszáth Kálmán Művelődési Központig. Ezután 18 órától kezdetét veszi az ünnepi képviselő-testületi ülés a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban. Ennek keretében átadják a város 2024-es évi szakmai díjait és a Balassagyarmat Jó Tanulója, Jó sportolója" elismeréseket. A rendezvényen közreműködnek Ábel Botond, az Erkel Ferenc Vegyeskar - karnagy Lévárdi Beáta művésztanár, Lévárdi Veronika énekművész, Molnár Dóra Palócország Szépe, Kiss-Frecska Rebeka fuvolaművész, valamint Szabó Patrik Normen énekművész. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában