Önzetlenség

4 órája

Halloweeni rémek lepték el a salgótarjáni vérellátót (fotók)

Denevérek, töklámpások, szellemek és csontvázak. Nem megszokott díszlet a területi vérellátóban, azonban a közelgő halloweenre készülve stílusosan így fogadták csütörtökön a véradásra érkezőket.

Gulyás Edina

A Salgótarjáni Területi Vérellátó helységeit megszállták a denevérek, az ördögök és a csontvázak. Szerencsére az ide érkezőket ez cseppet sem riasztotta el attól, hogy karjukat nyújtsák a szakembereknek, a halloweeni véradást ugyanis már évek óta megrendezik a városban. A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat vármegyei munkatársai idén is kitettek magukért és hangulatos rendezvényt varázsoltak a karitatív tevékenység köré. 

Halloween
Halloween-i szörnyek vártak a véradókra
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool

Halloween-i szörnyek csalogatták a donorokat

Nem először szerveztük meg ezt az eseményt, minden évben készülünk. A mindenszentekhez kapcsolódó hosszú hétvége miatt ugyanis háromnapos kieséssel kell számolnunk. Azt megelőzően nagy szükség van a donorokra, ugyanis az egészségügyben folyamatosan rendelkezésre kell állnia a betegek ellátásához szükséges vérmennyiségnek 

– tájékoztatta portálunkat Tóthné Simon Andrea, a vöröskereszt megyei szervezetének munkatársa. –  A következő hét folyamán több alkalommal is lehetőséget biztosítottunk a donoroknak arra, hogy ezen a módon segítsék a betegek gyógyulását. A közelgő ünnepekhez kapcsolódóan pedig halloweeni véradást szerveztünk, ami idén is eredményesen sikerült. 

Jelmezes forgatag és ajándékok

Mint mondta, közel negyvenen nyújtották karjukat tűszúrásra, volt, aki jelmezben érkezett. Nem csak a maskarába bújt véradók, mindenki ajándékkal távozhatott az eseményt támogató Kultik Mozi jóvoltából. A szervezők sütőtökkel készültek az alkalomra és vérvörös frissítővel is kínálták a donorokat. A jó hangulatú programon a Vöröskereszt és a vérellátó szolgálat munkatársai is jelmezbe bújtak, aki kedvet kapott, vámpírral is szelfizhetett. 

– Nem csak mindenszentek előtt, hanem az ünnepeket követően is fontos, hogy minél többen adjanak vért, arra folyamatosan lehetőséget biztosítunk. Az időpontokról és a helyszínekről a Véradásszervezés-Salgótarján közösségi oldalán tájékozódhatnak a segíteni szándékozók – hívta fel a figyelmet Tóthné Simon Andrea. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában