Ufókutatás

3 órája

Előadást és könyvbemutatót is tartott a finneknél a kazári ufókutató

Portálunk már többször is helyett adott Miskolci László, a kazári ufókutató írói munkásságának és írásainak. Idáig két kötete jelent meg a magyar könyvpiacon, a „Magyar UFO Akták” (2020) és a „Földönkívüli Segítők” (2023) címmel. 2021-ben tartott már előadást Finnországban, nemrég pedig újra meghívta őt a helyi ufókutató egyesület.

Nool.hu

A társaságot 1973-ban alapították Tampere városában, azóta több száz tagja van, akik országos szinten tevékenykednek. Tavaly ünnepelték az ötvenéves fennállásukat, és most szeptember végén szerveztek egy három előadásból álló programsorozatot, ahová a kazári ufókutatót is meghívták.

A kazári ufókutató Finnországban tartott előadást
A kazári ufókutató Finnországban tartott előadást
Forrás: Beküldött fotó

A kazári kutatónak igazi mérföldkő volt az esemény, ugyanis a prezentáció mellett bemutathatta a finn nyelven megjelent „Ulottuvuuksien valiset olennot” (Interdimenzionális lények) című vadonatúj könyvét is.

„Hihetetlen és jó értelemben, kissé furcsa érzés volt, amikor a kezemben tarthattam az új könyvemet, ami nem is magyar nyelvű. Sosem gondoltam volna, hogy idáig eljuthat az ufók iránti érdeklődésem és a tevékenységem. A könyv lényegében a magyarországi ufóészleléseket, a földönkívüli lényekkel való találkozásokat és a spiritualitás témák egyvelegét mutatja be az olvasónak. Az egymástól függetlennek látszó témákat összekötöttem, mert véleményem szerint sok jelenség összefügg egymással, és lényegében erről szólt az előadásom is” – mesélte az ufókutató.

Finn nyelven is megjelent a könyve
Finn nyelven is megjelent a könyve
Forrás: Beküldött fotó

A 210 oldalas könyv tele van színes fotókkal és grafikákkal, így méltó helyet foglal el a finn kutatók kötetei között is. László tolmácsa és segítője a magyar származású Strausz József volt, aki 2016 óta tagja a társaságnak és 2017-ben a vezetőségbe is bekerült. A Helsinkiben élő József intézi a tagság regisztrációs ügyeit és a szervezet anyagi dolgait, de ő írta a könyvhöz az előszót is.

„Mint régi és tapasztalt ufókutató, meg kell jegyeznem, hogy László könyve sok új ötletet adott nekem és olyan lehetséges utakat találtam, amelyeket a saját életemben, illetve a kutatásaimban is követhetek” – jegyzi meg a könyvben. József pár éve ismerkedett meg a kazári kutatóval, amikor Magyarországra jött és látogatta a magyar ufó-konferenciákat, ahol László is rendszeresen szerepelt.

Finnországban is sokat gondolt Kazárra az ufókutató, ahol már elfogadják eredményeit

A finn közönség nagyon nyitott és barátságos volt. Az előadás után többen is kértek dedikációt a szerzőtől és néhányan elmesélték neki, hogy többször jártak már Magyarországon. Miskolci László egy hetet Finnországban töltött, így rengeteg pozitív impulzus érte. Riportot készített vele egy online tévécsatorna, de ezen kívül felkerestek egy spirituális központot és láthatta az északi fényt is.

„A finn erdők csodálatos színben pompáztak, de sokszor eszembe jutott a falu, ahol felnőttem, a zöldellő dombok között húzódó Kazár község. Tény, hogy megosztó téma, amivel foglalkozom, és régebben néhányan meg ismosolyogtak miatta a faluban. Talán már változott a helyzet, mert azóta többen is gratuláltak az elért eredményeimhez. Amikor kijön egy országos televízió, hogy riportot készítsen velem vagy hallanak a rádióban, hogy megjelent egy könyvem, akkor másként látják a dolgokat a helyiek is. Senki sincs a faluban, aki rajtam kívül ilyen komolyan foglalkozna ezzel a témával. S bár a munkám miatt hiába élek jelenleg Budapesten, de a finn könyvemben Kazárt jelöltem meg lakhelyemként. Palócföld az otthonom, és mindig szívesen megyek haza” – tette hozzá László, aki elárulta azt is, hogy jövőre is szeretne egy könyvet írni, aminek viszont már teljesen más lesz a témája.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában