Hamis papírok

3 órája

Nem sikerült a nagy pénzrablás, súlyos büntetés vár a szécsényi csalóra

Az ügyészség fellebbezésére kapott súlyosabb büntetést az a szécsényi férfi, aki társaival hamis munkáltatói igazolások benyújtásával akart kölcsönöket felvenni egy banktól. A kölcsönkérelmeket a pénzintézet elutasította.

Nool.hu

A Nógrád Vármegyei Főügyészség portálunkhoz eljuttatott közleménye szerint a Balassagyarmati Járási Ügyészség emelt vádat a férfi és tizennyolc társa ellen, akik 2021 nyarától különböző személyek adatait megszerezve és azokat hamis munkáltatói igazolásokon felhasználva kívántak kölcsönöket felvenni egy pénzintézettől. 

pénzintézet
Súlyosabb büntetést kapott a férfi, aki megpróbálta átverni a pénzintézetet
Forrás:  Shutterstock/Illusztráció

Mint írták, a férfi a megszerzett személyes adatokat továbbította egyik társának, aki az ezekkel kitöltött hamis munkáltatói igazolások benyújtását intézte a hitelnyújtó bank felé. 

Tizennégy millió forinttal akarták megkárosítani a hitelező társaságot, azonban a kölcsönkérelmeket a pénzintézet elutasította.

 Át akarta verni a pénzintézetet, súlyosítást kértek

"A Balassagyarmati Járásbíróság 2023 márciusában a vádlottat a bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett jelentős kárt okozó csalás kísérlete miatt 1 év 8 hónap börtönre, és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. A döntéssel szemben a járási ügyészség súlyosítás érdekében jelentett be fellebbezést." – közölte a főügyészség, hozzátéve: "A Nógrád Vármegyei Főügyészség a fellebbezést fenntartotta, kifejtve, hogy a bűncselekményt a büntetett előéletű, felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt megvalósító vádlott esetében csak a hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása lehet visszatartó erejű."

A másodfokon eljáró Balassagyarmati Törvényszék maradéktalanul egyetértve a járási ügyészség és a főügyészség érvelésével a szabadságvesztést 3 évre, a közügyektől eltiltást 5 évre súlyosította. A döntés jogerős.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában