Nool.hu podcast

2024.08.14. 06:55

Közveszélyt okozó tolvajt csíptek el a nógrádi rendőrök (podcast)

Podcastadásunkban a rendőrség sajtószóvivőjével beszélgettünk az elmúlt hét legfontosabb eseményeiről. Kiemelte, hogy sikerült tetten érniük és őrizetbe venniük egy közveszélyt okozó férfit, aki Nemtiben fosztogatott.

Sipos Nina Vivien

Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, hogy számos jelentős esemény történt a múlt hét folyamán. Podcastadásunkban kifejtette: a napokban a bátonyterenyei rendőrök lopás közben értek tetten egy férfit Nemtiben, aki közveszélyt is okozott. Mint kiderült: a tolvaj egy lakatlan családi házat fosztott ki éppen, amikor rajtaütöttek az egyenruhások. Mivel a helyszínen intézkedő járőrök erős gázszagot éreztek, így a katasztrófavédelmet és a gázközmű-szolgáltató szakembereit is kihívták.

Buda Gábor elmondta, hogy egy közveszélyt okozó tolvajt is elcsíptek a nógrádi rendőrök
Buda Gábor elmondta, hogy egy közveszélyt okozó tolvajt is elcsíptek a nógrádi rendőrök
Forrás: Nool.hu

A gázszivárgás elhárításáig a rendőrök biztosították a környéket, majd később előállították az elkövetőt a rendőrkapitányságra, ahol lopás bűntett és közveszély okozás miatt kihallgatták, őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.

A sajtószóvivő elárulta továbbá, hogy az rendőr-főkapitányság munkatársai naponta végeznek már közlekedési ellenőrzéseket a finn módszerrel. A metódus lényege, hogy az adott útszakaszon elhaladó összes járművet rövid időre megállítják, és vezetőiket alkoholszondával ellenőrzik. Az eljárás részleteiről podcastadásunkban bővebb információt is kaphatnak a hallgatók.

Mindemellett kiemelte: a felvételi ponthatárok kihirdetését követően sokan kezdenek albérlet, illetve lakáskeresésbe, ennek kapcsán pedig a rendőrség hasznos tanácsait osztotta meg Buda Gábor beszélgetésünk során.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában