Nool.hu videó

2024.07.03. 14:15

Rendezvényekre repít vissza a fiatal fotós kiállítása Salgótarjánban (videó)

Egy objektív, számtalan pillanat címmel nyílt fotókiállítás kedden délután Salgótarjánban Hegedűs Márk fotográfus, a vármegyeszékhely kulturális, családi és sport eseményeinek színes forgatagát, emlékezetes pillanatait bemutató képeiből.

Veres Edina

Hegedűs Márk másodszor mutatja be munkáit önálló kiállítás keretében

Fotó: Vendel Lajos

Érdeklődők hadát csalogatta kedd délután a József Attila Művelődési Központ Előtér Galériájába Hegedűs Márk salgótarjáni fotográfus immár második, önálló kiállítása. A tárlat találóan az „Egy objektív, számtalan pillanat” címet viseli, hiszen a felvételek készítőjének 42 alkotása az elmúlt 10 hónap salgótarjáni rendezvényeinek, programjainak, eseményeinek emlékezetes pillanataiba vezetik a látogatókat.

fotós, kiállítás
Hegedűs Márk fotós a rendezvények meghatározó pillanatait örökíti meg
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool.hu

A kiállításmegnyitó során a megjelentjeit előbb Balogh Katalin, a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont ügyvezető igazgatója köszöntötte, majd Fekete Zsolt, a vármegyeszékhely polgármestere méltatta a fiatal kiállító munkáit. 

Rendezvények dokumentálásában fotós műveit szemlézi a kiállítás

Ezt követően Nagy Tamás filmkészítő, a Natham Movies alapítója, vezetője ajánlotta a kiállításon megtekinthető képeket az egybegyűltek figyelmébe. Beszédében kifejtette, hogy az elmúlt négy évben sok közös munkájuk feladatuk volt Hegedűs Márkkal, akit rendezvényfotózásban kiemelkedő szakembernek tart.

Ezután Hegedűs Márk elárulta, hogy miként is talált rá a fotózásra, hol sajátította el az alapokat, és mennyire fontosnak tartja a folyamatos fejlődést. Emellett sorra vette pályafutása eddigi állomásait – köztük a Nógrád Megyei Hírlap és a Nool.hu szerkesztőségében eltöltött éveket –, illetve azt is megosztotta a jelenlévőkkel, hogy milyen szálak, illetve fontos személyek kötik őt szülővárosához, Salgótarjánhoz, ahova a székesfőváros kínálta pörgős életet és lehetőségeket maga mögött hagyva tért vissza. A kiállításmegnyitó során Hrúz Márton hegedűjátékával varázsolt az alkalomhoz méltó zenei aláfestést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában