Nool.hu videó

2024.06.28. 11:59

A néptánc világába kalauzolt a Nógrád Táncegyüttes Rimócon (videó)

Néptánc-koreográfiákat és különböző viseleteket csodálhatott meg a rimóci közönség a Nógrád Táncegyüttesnek köszönhetően csütörtök délután.

Lukács Zsófia

A Balassi Bálint Megyei Könyvtár szervezésével magyar néptáncokkal és különböző népviseletekkel ismerkedhettek meg az érdeklődők a Nógrád Táncegyüttes bemutatóján a Dr. Manga János Közösségi Házban Rimócon. A salgótarjáni Nógrád Táncegyüttes 1975-ben alakult. Tagjai – a megalakulás óta – salgótarjáni és Nógrád megyei, folklórt kedvelő fiatalok és felnőttek, de a szomszédos Heves megyei fiatalok is csatlakoznak olykor a táncokhoz. A többszörösen kiváló együttes számos együttesi és egyéni nívódíj birtokosa.

A táncbemutatón a megjelenteket Perczéné Mócsány Gyöngyi alpolgármester köszöntötte, majd elsőként Tápió menti táncokat és a hozzá illő férfi és női viseletet is láthatta a közönség, amelyet részletesen bemutattak a táncegyüttes tagjai. Az előadás során balmazújvárosi pásztornótát, tiszavasvári táncokat, friss és lassú csárdást, mezőségi férfi és páros táncokat, moldvai furulyamuzsikát is színpadra vitt a Nógrád Táncegyüttes.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában