Nool.hu videó

2024.07.05. 13:52

Ismét kis tornászok lepték el a salgótarjáni gimnáziumot (fotók, videó)

A salgótarjáni nyári tornatábornak hatalmas hagyományai és népszerűsége van. Ezen a héten is sok fiatal tornász ismerkedett meg a sportággal.

Bakos László

A Madách Imre Gimnázium tornatermében hetven gyermek táborozott a héten. A népszerű tábornak több célja is van, hiszen amellett, hogy a város tornászversenyzőit képzik, és nevelik, kiválasztják az utánpótlást adó fiatalokat, a legkisebbekkel pedig megszerettetik a tornát, mint alapsportágat. Idén 33. éve, hogy táborban készülhettek a tornászok.

tornászok
A kis tornászok ismerkedtek a sportággal
Fotó: Bakos László / Forrás: Nool

A résztvevők ezúttal is hat szeren (talaj, trambulin, szekrény, gerenda, alacsony nyújtó- és felemás korlát), folyamatos cserével dolgoztak. A szakképzett edzők mellett ismét korábbi tanítványok, versenyzők segédkeztek abban, hogy mindenki biztonságos körülmények között gyakorolhasson. Idén rendkívül sok óvodáskorú gyermek jelentkezett, a legfiatalabb táborozó így négy, míg a legidősebb 22 éves volt.

– Széles skálán mozogtak a korcsoportok, de ez nem baj, sőt, nagyon is jó. A fővárosból, és Nógrád több pontjáról is érkeztek hozzánk kicsik – nyilatkozta Ringeisen Andrásné, a tábor vezetője.

A fiatal tornászok évről évre jól érzik magukat a táborba

A Gagarin DSE edzője kiemelte, hogy a törzstagok tornászainak is nagyon fontos ez a tábor, hiszen ilyenkor jutnak hozzá valamennyi szerhez, illetve kiegészítő eszközökhöz, amelyek a biztonságos mozgástanításhoz nélkülözhetetlenek. 

Most nem készülnek versenyre a tornászok, aminek több oka is van. A városban csak a gimnázium tornaterme alkalmas a tornasportra, sajnálatos, hogy a DSE-n kívül a megyében nem foglalkoznak már a sportággal. A koronavírus időszaka is megnehezítette a munkát, akkor sokan abbahagyták a tornát. Ahhoz pedig, hogy valakiből versenyző lehessen, három évnyi gyakorlásra is szükség lehet, így jelenleg nem alakult még ki olyan csapat, amit versenyeztetni lehetne.

Ebben az egy hétben azonban minden a tornáról szólt, a gyerekek pedig fegyelmezetten „forogtak” az egyes állomásokon a magnéziumporos kezükkel. A tábor zárónapján a gyerekek egy bemutató során adhattak számot szüleik előtt arról, hogy miket is tanultak az eltelt öt nap alatt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában