Nool.hu videó

Tegnap, 10:21

Ötvenhat művész százhét alkotása tekinthető meg a 37. Balassagyarmati Nyári Tárlaton (Videó)

Szombaton délután megnyílt a 37. Balassagyarmati Nyári Tárlat a Horváth Endre Galériában. A balassagyarmati és a városhoz kötődő alkotók seregszemléjén ötvenhat művész százhét alkotását állították ki.

Lászlók Judit

Forrás: Nool.hu

Fotó: Lászlók Judit

A Nyári Tárlat a közösségről szól

A tárlat  megnyitóján egy kis zenés műsort követően Zolnyánszki Zsolt, a Horváth Endre Galéria vezetője mondott beszédet, amelyben közreműködtek az alkotók is.

Ötvenhat művész állít ki
Ötvenhat művész százhét alkotása tekinthető meg a tárlaton
Fotó: Lászlók Judit / Forrás: Nool.hu

– Legyen ez a mostani megnyitó olyan, mint maga a Nyári Tárlat: közös – fogalmazott Zolnyánszki Zsolt. Hozzátette: – Hiszen maga ez az esemény, és főleg a tárlat a közösségről szól. Arról, hogy milyen sokfélék vagyunk, hogy milyen sokféleképpen gondolkodunk és nyilvánulunk meg a legkülönbözőbb művészeti technikák, műfajok segítségével. De legalább egy valami összeköt, s ez az alkotási vágy. 

A galériavezető kiemelte, hogy vannak állandó kiállítóik, nagy visszatérőik és van tíz új alkotójuk is, akik idén először mutatkoznak be műveik által a Nyári Tárlaton. 

– Az idei, 37. Balassagyarmati Nyári Tárlatra ötvenhat alkotó összesen százhét munkát adott be, melyek mindegyike felfedezhető a Horváth Endre Galéria állandó- és erre az alkalomra ideiglenesen felépített falain. A százhét alkotás a képzőművészet szinte teljes spektrumát reprezentálja: van olaj-, akril-, akvarell-, tempera-, vagy épp vegyes technikájú festmény, drót-, fa-, és kerámia szobor, színes és egyszínű grafika, textil-mű, ólomüveg, digitális- és archaikus technikával készült fotográfia. Szerteágazó, tehát a kifejezés mód, amellyel mit itt megnyilvánulunk a világ felé. De bizonyos értelemben nem az a fontos, ami létrejött. Inkább az ahogyan, amiért és akik által – hangsúlyozta Zolnyánszki Zsolt.

A művészek remélik az alkotásaik üzenetei célba érnek

Ezt követően az alkotók közösen elmondták: – Az alkotás sikere az, hogy létrejött, hogy hitelesen bemutatja azt a változatos világot, ami bennünk megszületett, és persze reméljük, hogy papírra, vászonra, agyagba, fába, belefogalmazott gondolataink célba találnak.

Zolnyánszki Zsolt beszédében végül kihangsúlyozta, hogy a Nyári Tárlat a művészetük ünnepe, amelyet negyvennégy évvel ezelőtt hoztak létre elődeik. Mint mondta, a negyvennégy éves tradíciónak pedig nemcsak örökösei, hanem büszke éltetői és továbbadói is egyben. Majd megnyitotta a számos érdeklődőt vonzó 37. Balassagyarmati Nyári Tárlatot, amelyet augusztus 22-ig tekinthetnek meg a látogatók a Horváth Endre Galériában. 

Ötvenhat alkotó vesz részt a tárlaton 

A tárlat kiállítói az alábbiak voltak: Almásy-Balla Orsolya, Ágoston Lóránt, B. Mócsány Zsuzsanna, Balogh Benedek, Bedőcs Ildikó, Benkó Martin, Benkő Cs. Gyula, Csatári Iza, Czele János, Csemniczky Zoltán, Csernák Edit, Deme Róbert, Domonkos Anna, Dénes Sándorné, Fejes Ilona, Ferenczy Judit, Gortva Sándorné, Gálos László, Havaj Éva, Horváth Ildikó, Jakus A. Rózsa, Jánoska Tiborné, Kelemen János, Kuzma Erzsébet, Lakatos László, Lőrincz Katalin, Matúz Gábor, Merczel Péter, Molnár Antal, Nagy József, Nagypál Zsuzsa, Némethné Jancsi Ilona, Pap Éva, Péter – Piroska Magdolna, Rigó Mária, Rózsa Mária, Schreiber Luca, Siket Marianna, Szabó Katalin, Szalai György, Szilcz Marianna, Szilágyi Lilla, Szlobodnyik Alexandra, Szrenka Zsófia, Sztancsik József, Sára Anna, Sáros Miklós, Sólyom Magdolna, dr. Tolvayné Szepesi Márta, Varga Valentina, Varga Ágnes, Vitéz Zsuzsanna, Víg Ferencné, Zólyomi Bia. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában