Franciaország–Belgium

2024.07.02. 11:00

Mbappé gyomorforgató sportszerűtlensége követte az angol hagyományokat (videó)

Nem telhet el úgy egy hét a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon, hogy ne történjen valamilyen újabb balhés gólöröm a mérkőzéseken. Ezúttal Kylian Mbappé viselkedése volt meglehetősen sportszerűtlen, miután a francia válogatott egy hajrábeli öngóllal 1–0-ra nyert Belgium ellen. A franciák világbajnoka mellett az angolok fiatal sztárja, Jude Bellingham is otrombán viselkedett a szlovákok elleni nyolcaddöntőben.

MW

A francia Kylian Mbappé a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében játszott Franciaország–Belgium mérkőzésen a düsseldorfi Merkur Spiel Arénában 2024. július 1-jén

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A labdarúgó Európa-bajnokság hétfői nyolcaddöntőjében a francia válogatott 1–0-ra nyert Belgium ellen. Didier Deschamps csapata rengeteg lövéssel próbálkozott, de minden helyzetet kihagyott, majd a 85. percben egy szerencsés góllal kiharcolta a győzelmet és a továbbjutást – írta meg korábban az Origo. A mérkőzés azonban nem az eredmény miatt maradt emlékezetes.

CASTAGNE, Timothy; MBAPPÉ, Kylian
A francia Kylian Mbappé (j) és a belga Timothy Castagne a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében játszott Franciaország–Belgium mérkőzésen a düsseldorfi Merkur Spiel Arénában 2024. július 1-jén
Fotó: Koszticsák Szilárd / Forrás: MTI

A sportszerűtlen Mbappé

Bár papíron az Eb nyolcaddöntőjének legnagyobb rangadója volt a Franciaország–Belgium meccs, a játék és a hiányzó gólok miatt pici csalódás volt a két gigász összecsapása. A mérkőzés egészen a 85. percig döntetlenre állt, majd megszerezték a vezetést a franciák: Randal Kolo Muani pocsék lövése megpattant a blokkolni igyekvő Jan Vertonghen lábán, s onnan jutott a labda a belga kapuba – olvasható a Magyar Nemzet oldalán. Ezzel a furcsa találattal dőlt el a továbbjutás a franciák javára, de a gól utáni jelenet bizonyára sokáig beszédtéma marad majd még a szurkolók között. A franciák támadója Kylian Mbappé nem bírt magával, odarohant a szerencsétlen öngólt vétő Vertonghenhez, majd közelről az arcába üvöltött. Kettejük afférjának természetesen volt előzménye.

A belga védő korábban azzal vádolta a francia csatárt, hogy feldobta magát, és a 71. percben össze is szólalkoztak egymással, ami miatt a játékvezető figyelmeztette őket.

Mbappé valószínűleg innen hordozta magában a sérelmet, és amikor Vertonghen öngólt vétett, „törleszteni akart”. Nem ez volt az első sportszerűtlen gólöröm az Eb nyolcaddöntőjében, az angolok fiatal játékosa sem tudta alázatosan ünnepelni a győzelmet.

Bellingham belsős poénja

Magyarázkodásra kényszerült az Európa-bajnokság negyeddöntőjébe a szlovák válogatott hosszabbítás utáni 2–1-es legyőzésével vasárnap bejutott Anglia fontos és látványos gólt szerzett játékosa, Jude Bellingham, aki megosztó gólörömmel ünnepelt – írta meg a Magyar Nemzet. Az ominózus felvételen látható, hogy a BL-győztes Real Madrid futballistája a gól utáni ünneplése közben a testével a szlovák kispad felé fordult, majd a szája és a nemi szerve között kalimpált a kezeivel, gusztustalan mozdulatsort imitálva.

Ez egy belső poén, gesztus volt néhány közeli barátom felé, akik ott voltak a nézőtéren. A szlovák csapat a mai játéka után semmi mást nem érdemel, csak tiszteletet

– írta Bellingham a közösségi oldalán, de az angol játékos furcsa mozdulata után az UEFA már vizsgálatot is indított. A fent említett Mbappé sportszerűtlensége miatt forrnak az indulatok az interneten.

– Mbappé semmit sem mutatott egész meccsen, aztán feldobta magát, Vertonghen pedig a nevén nevezte a dolgot. Erre Mbappé az arcában ünnepelt, miután a csapattársa mákos gólt szerzett. Micsoda p...cs – írta meg az egyik netes kommentelő.

Eredmény, Eb-nyolcaddöntő

Franciaország–Belgium 1–0 (0–0)
gólszerző: Vertonghen – öngól (85.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában