Segítségnyújtás

2023.02.09. 17:35

Agyvérzést kapott a gyarmati bokszoló, félmillió forint adománnyal segítették (videó)

Hetekkel korábban gyűjtési akció indult az egykori balassagyarmati profi bokszoló megsegítésére, amelyhez magánszemélyek és cégek is csatlakoztak. Oláh Csaba most meghatódva vette át az összeget.

Ember-Lukács Zsófia

Erdélyi Tamás a közösségi oldalon tett közzé egy felhívást, miszerint barátja, Oláh Csaba egykori profi bokszoló agyvérzést kapott és tüzelőre lenne szüksége. Rövid időn belül közel százan jelezték, hogy segítenének, akár anyagi támogatással is. 

Az összegyűlt adományokat csütörtök délelőtt vette át a volt sportoló. Oláh Csaba régóta az élvonalbeli sportolók közé tartozott, aktívan Európa-szerte a világbajnokokkal felhozómeccseken szerepelt, ellenfele volt a többszörös világbajnok Silvio Branco is. Azonban az idő múlásával a bokszoló karrierje véget ért, és visszatért Nógrádba, ahol fémhulladékgyűjtésből tudta eltartani magát és családját. A betegség óta nem tud gyűjteni, az orvosok is eltiltották pár hónapra a fizikai munkától. Ebben a nehéz helyzetben a balassagyarmati és a környékbeli emberek összefogtak, hogy anyagi támogatást is adjanak számára. 

Az egykori profi bokszoló annyi tűzifát kapott, ami a télen még biztosan elegendő lesz
Fotós: Ember-Lukács Zsófia / Forrás: Nool

Az adománygyűjtés során több mint félmillió forint gyűlt össze, amit a bokszolónak átadtak. Oláh Csaba meghatódva mindenkinek köszönetét fejezte ki, aki valamilyen formában segített neki. Örömmel mutatta meg portálunknak, hogy annyi tűzifát kapott, ami a télen még biztosan elegendő lesz. 

Oláh Csaba elmondta, hogy hívő emberként egy csodának tartja, hogy az agyvérzésből felépült. Hozzátette, hogy Isten az embereken keresztül küldött neki segítséget, hogy ne adja fel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában