Kerékpár

2 órája

Országos bajnokságon jeleskedtek a salgótarjáni kerékpárosok

Nemrég rendezték Etyeken a gravel szakág országos bajnokságát, ahol a Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület két versenyzője, Dr. Bakos Gergő és Rácz Szabolcs is rajthoz állt.

Nool.hu

Az egyesület közösségi oldalán közzétett beszámoló szerint Dr. Bakos Gergő nem különösebben készült a bajnokságra. Az utolsó Magyar Kupa-futam után ugyanis bejelentették, hogy a UCI szabályoknak megfelelően csak hosszútávon rendeznek ob-t, és mivel a nógrádi kerékpáros idén minden versenyen féltávon indult, így 70-80 kilométerre készült. Elmondása szerint el is engedte fejben az országos bajnokságot, hiszen a 140-160 kilométer elég hosszú táv, végül Rácz Szabolccsal együtt mégis rajthoz álltak.

A sárral is meg kellett küzdeniük a salgótarjáni kerékpárosoknak
A sárral is meg kellett küzdeniük a salgótarjáni kerékpárosoknak
Forrás: Facebook

„Azért elég ijesztő volt olyan profik mellett várni a rajtpisztoly eldördülését, mint Dina Márton, vagy Szatmáry András. Rögtön az elején egy hosszabb, meredek mászással indult a verseny, iszonyat tempóban megrántották a profik az elejét, ahogy kerékpáros berkekben mondják: az életemért küzdöttem. Úgy gondoltam, okosabb lesz visszavenni, mert így az első kör végére kicsinálom magamat” – mesélte a bejegyzésben Dr. Bakos Gergő. Hozzátette: 15 kilométer környékén összeverődött egy hatfős boly, benne a későbbi női első helyezettel, akik szépen összedolgoztak. 

„A harmadik körre már csak hárman maradtunk. Aztán az utolsó kör elején megálltam egy pillanatra a frissítő pontnál, így leszakadtam egy kicsit Specziár Viktorról. A pálya jellege elég országútira sikeredett, nem nagyon fértek bele hibák, mert egyedül sansztalan volt visszakapaszkodni. Még a kör végére utolértem a kategóriám ötödik helyezettjét, de már nem volt erőm sprintelni a végén, így maradt a hatodik hely. Szuper verseny volt, örülök, hogy túléltem ezt a majd ötórás versenyt” – olvasható a posztban.

Rácz Szabolcsot egy technikai probléma hátráltatta, de a kategóriájában így is a harmadik helyet szerezte meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában