Kórházi szarka

2024.09.11. 09:38

Lopni járt a kórházba a mátraverebélyi férfi

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság többrendbeli lopás és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 39 éves férfi ellen.

Nool.hu

Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője portálunkkkal közölte, hogy a mátraverebélyi férfi időszakosan megjelent a balassagyarmati egészségügyi intézményben orvosi ellátásra, de látogatásai során sosem indult haza üres kézzel

lopni ment a kórházba
Kezelésre járt a kórházba, de lopni is kedve támadt
Forrás:  Shutterstock/Illusztráció

– Augusztus 23-án is kórházi kezelésen vett részt, utána viszont ellopta az egyik osztály szobájából egy fekvőbeteg táskáját a benne lévő háromezer forinttal és bankkártyával. A női táskát és a személyes iratokat az egészségügyi intézmény egyik mosdójában hagyta. A plasztikkártyával még aznap egy helyi üzletben vásárolt, így további 13 ezer forint kárt okozott a sértettnek – tette hozzá. 

Elfogták a kórházi szarkát

Buda Gábor ismertette: a biztonsági kamerák felvétele alapján munkatársaink azonosították a hatóság előtt már más bűncselekmények miatt ismert elkövetőt, akit a balassagyarmati nyomozók a következő kórházi látogatásakor, szeptember 9-én fogtak el, majd előállították a rendőrkapitányságra. A 39 éves mátraverebélyi férfi kihallgatásán két korábbi – egy júniusi és egy júliusi – kórházi lopást is beismert, akkor több százezer forintot zsákmányolt, valamint bankkártyákat, amelyekkel szintén vásárolt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában