Nool.hu podcast

2024.09.17. 15:00

Női taxis? Ez tetszik! – A szakma kihívásairól vallott Nógrád első női taxisofőrje (podcast)

Sokan gondolják úgy, hogy a taxizás egy tipikus férfi foglalkozás, azonban mostanság egyre gyakrabban lehet azt észrevenni, hogy már a nők is beülnek a volán mögé és félelem nélkül furikázzák az utasokat nulla-huszonnégyben. Ezúttal Czene Hédivel, Nógrád vármegye első női taxisofőrjével beszélgettünk arról, hogyan is került bele ebbe a szakmába, illetve hogy mik a nőként való taxizás kihívásai.

Sipos Nina Vivien

Ugyan 2024-et írunk, de még mindig elcsodálkozunk azon, ha női buszsofőrt, kamionsofőrt vagy villamosvezetőt látunk. Mostanság már nincsenek olyan férfias foglalkozások, amiket ne végezhetne egy nő, ezt pedig csak megerősíti az a tény, hogy már a hölgyek is beülnek a taxiba a kormány mögé. Az emberek ennek ellenére igencsak meglepődnek azon mind a mai napig, ha egy női taxisofőrt látnak, ez pedig a vidéki városokban sincsen másképp.

Czene Hédivel, Nógrád vármegye első női taxisával beszélgettünk
Czene Hédivel, Nógrád vármegye első női taxisával beszélgettünk
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool.hu

Czene Hédivel, Nógrád vármegye első női taxisával beszélgettünk el arról, hogy miért is döntött a szakma mellett, mit szeret benne annyira, illetve arról is szót ejtettünk, mik lehetnek a nőként való taxizás kihívásai. Elárulta, amikor belekezdett a taxizásba, sokan megkérdezték, hogy nem fél-e, hiszen számos veszélyforrást rejthet magában ez a foglalkozás, főleg egy hölgy számára. Válaszát podcastadásunkban meghallgathatod!

Mindemellett pedig pár érdekes történetet is elmesélt nekünk Hédi, amiket ő maga tapasztalt meg, mióta szeptember elején szolgálatba állt taxisként Salgótarjánban és a megyében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában