Betörések

2024.09.10. 14:11

Nem tanulni érkezett az iskolába a kállói tolvaj

Fiatal kora ellenére hosszú bűnlajstrommal rendelkezik az a kállói férfi, akit a rendőrök a napokban fogtak el és vettek őrizetbe.

Nool.hu

Nem először követett el bűncselekményt a fiatal

Forrás: Police.hu

A 18 éves elkövető a közelmúltban Kállón kitörte az általános iskola egyik ablakát, és bemászott az épületbe. Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense portálunkkal közölte: a férfi az éj sötétjében nem tanulási céllal érkezett, hanem a tanári szobában kezdett el értékek után kutatni. – Az egyik fiókból pénzt, míg a szekrényből egy tanulói laptopot vett magához, majd az iskolából távozott. A rongálással harmincezer, a lopással közel háromszázezer forint kárt okozott – tette hozzá.

Egy vegyesboltot is célba vett a tovaj

Tamás-Kovács Andrea ismertette, hogy az elkövető pár nappal később, szeptember 4-én éjszaka Erdőkürtön egy vegyesbolt kirakatának és bejárati ajtajának üvegét törte be, majd az üzlet kasszájából hatvanezer forintot lopott el. Időközben a helyszínre érkezett az üzlet tulajdonosa, így a fiatal menekülőre fogta és elfutott.

A kállói lakost a Pásztói Rendőrkapitányság munkatársai szeptember 6-án elfogták és előállították, majd lopás bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki, elismerte ezek elkövetését. A férfi, fiatal kora ellenére nem volt ismeretlen a nyomozók előtt, korábban már számos vagyon elleni bűncselekményt követett el, ezért a rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását, amit a bíróság elrendelt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában