Nool.hu podcast

2024.07.12. 06:57

Kosárközösségben fejlődik egyre inkább a vizslási Nádland Farm (podcast)

Vizsláson a mintegy másfél hektáros területen fekvő Nádland Farm munkatársai 2023 tavaszán negyvenféle zöldség termesztésébe kezdtek bele a fóliák alatt. Az idei évre immár hatvan tankertet és tanösvényt alkottak. A farm létrehozásáról, a különböző feladatokról és a jövőbeli tervekről számolt be Lukács József, a Nádland Farm Kft. alapítója.

Sipos Nina Vivien

A fővárosból indulva immár hatvan tankertet és tanösvényt hoztak létre a Nádland munkatársai, akik a salgótarjáni ipari park végében, a vizslási Nádland Farmon nem csupán konyhakertet művelnek, hanem egy közösségi teret is építenek. A kosárközösség legfőbb célja, hogy egészséges, vegyszermentes, friss, szezonális élelmiszert termeljenek, és azt a heti betakarítások után minél gyorsabban a tagok kamrájába és asztalára juttassák. Mindemellett a hely csapatépítésre és a környezettudatos életre való oktatásra is alkalmas.

Podcast-adásunkban Tarnóczi László járt utána, hogyan jött Lukács Józsefnek, a Nádland Farm Kft. alapítójának a farm ötlete, milyen feladatokat látnak ott el, mik a jövőbeli tervek, illetve miképpen készülnek fel a mezőgazdasági dolgozók a betakarítási időszakra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!