Bulvár-celeb

2 órája

Eltemették Mihályi Győzőt

A Farkasréti temetőben helyezték örök nyugalomra Mihályi Győzőt.

MW

Forrás: Bors

Mihályi Győző augusztus végén váratlanul lett rosszul. Az ország egyik kedvenc színészének és szinkronhangjának korábban nem voltak egészségügyi problémái, élettel tele várta az őszt, az új évadot. Tele volt tervekkel, és energiával, a sors azonban másként rendelkezett... 

A hírek szerint Mihályi Győző halálának oka hirtelen szívmegállás volt. Mindössze 70 éves korában érte a halál, alig egy héttel a születésnapja után.

 A népszerű művészt a családtagjai, a kollégái és a rajongói búcsúztatták - írja a Bors.

Forrás: Bors

A népszerű színművészt a József Attila Színház – amelynek több mint húsz éven át volt elismert művésze – és a Színházi Dolgozók Szakszervezete is saját halottjának tekinti. Mihályi Győző a pályafutása alatt számos rangos elismerésben részesült, 1990-ben Jászai Mari-díjat kapott, 2007-ben érdemes művészként tüntették ki több évtizedes kiemelkedő színészi munkásságáért, 2015-ben megkapta a hódmezővásárhelyi önkormányzat által alapított Bessenyei Ferenc művészeti díjat, 2024-ben pedig a Magyar Hollywood Tanács Paramount Premium díját.

Forrás: Bors

Nem kérdés, hogy az elvesztése pótolhatatlan űrt hagy maga után a színházi szakmában, és természetesen azon tömegek szívében, akik színházban láthatták játszani, és akiknek az egyedi orgánuma miatt a kedvenc szinkronszínésze volt. Többek között ő szólaltatta meg magyarul Alain Delont (furcsa egybeesés, hogy alig tíz nap különbséggel hunytak el), Jean-Claude Van Damme-ot, Armand Assante-t vagy épp Ian McShane-t.

Forrás: Bors

A temetésen megjelent többek közt Sasvári Sándor, Hegedűs D. Géza, Nyertes Zsuzsa, Hirtling István, Fehér Anna, Papadimitru Athina, Trokán Péter és lányai, Trokán Nóra és Anna, valamint a Szegedi Nemzeti Színház társulata is. A ceremónián ott volt Mihályi Győző volt felesége a két közös gyermekükkel, illetve a második felesége is, összetörten.

Nagyon sokan búcsúzta a színésztől
Forrás: Bors

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!